EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Székesfehérvár

Fehérvár Fényei

Október az állatvédelmi hónap, az Állatok Világnapján mindenkinek kicsit eszébe jutnak a szenvedő, magukra hagyott állatok, akikért mi az év minden napján dolgozunk.

Ki kell állni az állatokért, mert ők nem tudnak magukért szót emelni. Helyi állatvédő civilek éppen ezért Fehérvár Fényei címmel közösségi felvonulást szerveztek a történelmi belvárosban.


Ki kell állni az állatokért, mert ők nem tudnak magukért szót emelni Fotó: ÖKK Fehérvár, Molnár Artúr

A HEROSZ Fehérvári Állatotthona és a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola hívására százak gyűltek össze a Fehér Palota Üzletközpont parkolójában, ahol kihirdették az idén 25 éves HEROSZ által kiírt rajz- és novellaíró pályázat eredményeit. Az állatbarátok innen a Palotai úton és a belvároson át a fáklyákkal
vonultak át a Magyar Király szállóig.

Az Állatok Világnapja alkalmából plakátkiállítás is nyílt még szeptemberben a Fehér Palota Üzletközpont emeleti folyosóján, amely az állatvédelem fontos elemeire hívta fel a figyelmet. Krepsz Gyöngyi, a Fehérvári Állatotthon vezetője szerint a képek révén az emberek rájöhetnek arra, hogy ők is sokat tehetnek az állatvédelemért kedvenceik megfelelő tartásával, ivartalanításával és környezettudatos vásárlással, az állatkísérleteket mellőző termékek használatával. Győrfi Henriett, a Dog Garden vezető trénere arról szólt, hogy napi munkájuk során gyakran találkoznak a hobbiállattartás árnyoldalaival, a kutyák elhanyagolásával, szocializációs hiányosságaival, ezért sok állat rehabilitációjára van szükség. Az állatok sok esetben jogfosztottak, az élethez való joguk, megfelelő tartásuk és védelmük kizárólag az emberektől függ. Örvendetes lenne, ha minden ember megértené, hogy a gyerekekhez hasonló felelősséggel tartozunk az állatainkért! Fontos, hogy ezt elmondhassuk a különféle
rendezvényeken – fogalmazott korábban a rendezvényen felvonuló Viza Attila önkormányzati képviselő.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.