EUR: 348,17 Ft
CHF: 326,80 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Székesfehérvár

Fejér Termék, az önálló védjegy

Idén második alkalommal rendezte meg a Fejér megyei önkormányzat a Megyekorzó elnevezésű eseményt, amelynek fő célja a megyében előállított élelmiszerek és kézműves termékek bemutatása.

Idén Válról, Pázmándról, Csákberényből, Ercsiből, Nadapról, Úrhidáról, Verebről, Tordasról, Baracskáról és Székesfehérvárról érkeztek őstermelők, kézművesek.


A megye termelői 20 standon várták a vásárlókat minőségi termékeikkel Fotó: K. Mátyás Bertalan

Tavasszal a Szent György Napi Vigasságok keretében Móron rendezték meg Fejér megye kézműves termékeinek vásárát. Most a megye termelői 20 standon várták a vásárlókat minőségi termékeikkel: különféle kecske- és tehénsajtokkal, házi füstölt sonkával, kolbásszal, szalonnával, mézekkel, lekvárokkal, szörpökkel, savanyúsággal, aszalt gyümölcsökkel lehet feltölteni télire a család éléskamráját. Az érdeklődők fogyaszthattak kemencében sült kenyérlángost, valamint ajándéktárgyakat és kézműves dísztárgyakat, varrott ajándéktárgyakat, merített papírt, szőnyegeket is láthattak.
A 2011-ben a Fejér Megyei Önkormányzat által útjára indított Fejér Termék Projekt kulcsprojektként szerepel Fejér Megye Foglalkoztatási Stratégiájában is. A Fejér Termék Projekt célja a megyében előállított élelmiszerek és kézműves termékek piacra jutásának segítése, illetve a Fejér megyei termelők piacbővítési törekvéseinek támogatása, a helyi foglalkoztatás fejlesztése, a helyi vevők és termelők közötti kapcsolatok fejlesztése, a Fejér Termék-védjegyrendszer kidolgozása, társadalmasítása és népszerűsítése, termelők, gazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók és kézművesek termékeinek összegyűjtése, minősítése, promóciója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.