EUR: 345,02 Ft
CHF: 321,03 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Szekszárd

Fél évszázados a vízitúra-egyesület

Nemrégiben ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját a Clark Ádám Flottilla Vízitúra Egyesület. Az 1962-ben indult civil kezdeményezés abban az időben vízitúraőrsként működött a Babits Mihály Általános Iskolában.

Gaál László 28 éve vezeti az egyesületet, illetve elődei is nagyon sok munkát fektettek a szervezet működésébe. Az évforduló alkalmából megpróbálták felkutatni a még élő alapító tagokat, illetve azokat az embereket, akik részt vettek az egyesületi munkában, továbbá a támogatókat is. Az ünnepséget két napra szervezték. Az első találkozóra október 14-én került sor, a Babits Mihály Kulturális Központban, illetve október 15-én délelőtt kopjafát avattak Keselyűsben, a Sió torkolatánál lévő csónakháznál az elhunyt vízitúrázók emlékére.

 

Gaál László, az egyesület elnöke. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.