2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

Fél Hollywoodot zaklatta a szexragadozó producer

Hollywood egy emberként taszította ki köreiből Harvey Weinsteint. A producerről kiderült, hogy tucatnyi színésznőt zaklatott szexuálisan az utóbbi évtizedekben. Brad Pitt korábban már rátámadt a filmmogulra, amikor a férfi akkori kedvesével, Gwyneth Paltrow-val is kikezdett.

Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Rose McGowan, Asia Argento – csak néhány név azok közül a


hollywoodi sztárok közül, akik a Miramax filmstúdió nagy hatalmú producerének, Harvey Weinsteinnek lettek az áldozatai. A bomba a napokban robbant, miután a New York Times magazin hosszan taglalta, hogy Weinstein 1990 és 2015 között 13 nőt zaklatott szexuálisan.

Elsőnek az olasz származású Asia Argento vallotta be, hogy munkamegbeszélés címén kereste fel őt Weinstein, aki megtámadta őt a szobában és orális szexre kényszerítette. Utána Ashley Judd következett, akitől a producer meztelenül követelt masszázst A gyűjtő című film forgatásán. Később az Oscar-díjas Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is megerősítették, hogy pályájuk elején többször megkörnyékezte őket Harvey, aki szexuális ajánlatot is tett. Gwynethet annyira megrázta az eset, hogy akkori párjának, Brad Pittnek elárulta, hogy Harvey masszázst követelt tőle egy hotelszobában. Pitt nem hagyta szó nélkül az esetet, egy filmbemutatón neki is támadt a producernek. Angelina Jolie nem volt ennyire bőbeszédű, csupán annyit fűzött hozzá, hogy rossz tapasztalatai voltak Weinsteinnel és igyekezett lebeszélni a kolléganőit, hogy a filmjeiben szerepeljenek. A legkegyetlenebb eset egyértelműen a most 44 éves Rose McGowannal történt meg. Rose tavaly adott egy sokkoló nyilatkozatot, miszerint az egyik legbefolyásosabb hollywoodi producer brutálisan megerőszakolta őt. Már akkor többen arra gondoltak, hogy az igencsak rossz hírű Harvey lehetett a bűnös, amit a mostani cikk megjelenése után meg is erősített a színésznő, sőt hozzáfűzte: a producer több mint 25 millió forintnyi dollárt fizetett neki, hogy hallgasson az esetről. Weinsteint nemrég kirúgták a saját cégéből, szinte az összes készülő filmjének stáblistájáról eltüntették a nevét, és többen be is perelték, sőt felesége, Georgina Chapman is elhagyta.


Angelina Jolie
 Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Kapcsolódó Cikkek