2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Nyíregyháza

Féléves a törpevíziló

Féléves lett a Nyíregyházi Állatpark törpevízilóborja. A több mint 50 kilogramm súlyú állat ideje nagy részét anyja mellett tölti.

A ritka fajt a Nyíregyházi Állatpark az Európai Fajmegőrzési Program keretében tartja. A francia és dán állatkertből érkezett szülőpár 2009 óta él együtt, s igen sikeres, hiszen már harmadik alkalommal született utódjuk (2011-ben, 2015-ben és 2017-ben).
A 190 nap után világra jött kicsi rohamtempóban növekszik, születésekor ötkilós volt, most pedig körülbelül 50 kilogramm testtömegű. Ivarérett korában testsúlya elérheti a 250 kilogrammot.


Most kb. 50 kg a testtömege, azonban ivarérett korában elérheti a 250 kilogrammot is (Fotó: Lokál)

Bár még anyatejet is fogyaszt, három hónapos kora óta szilárd táplálékot is eszik, ami szénából, valamint zöldség- és gyümölcsfélékből áll.

Még sok időt tölt anyjával törpevíziló borjú (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.