2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Felháborító! Ezzel a képpel verte ki a biztosítékot Szanyi Tibor

Szanyi Tibor a szocialisták EP-képviselője egy felakasztott ávós képet posztolt közösségi oldalán  október 23-al kapcsolatban.

Szanyi, Ünnephez’ közeledvén‘ címkével látta el a képet, azonban az ünnep szócskát idézőjelbe foglalta, jelezvén, hogy 56 kapcsán egyáltalán nincs mit ünnepelni – írja a 888.hu.


Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely az MTI-nek küldött közleményében az eset kapcsán kifejtette: Szanyi Tibornak az 1956-os nemzeti ünnepet idézőjelbe tevő Facebook-bejegyzése a bizonyíték arra, hogy az ő esetében a közvetlen eszmei közösségvállalás a diktatúra állampártjával és a forradalom eltiprásával ma is fennáll.

Amennyiben az MSZP a forradalom saját jogelődje általi elárulásával ma már valóban nem azonosul, amennyiben nem a forradalom napjaiban megölt ávósok, hanem a kivégzett forradalmárok emlékét tartja megőrzendőnek és ápolandónak, valamint amennyiben a szovjet szuronyokon alapuló diktatúrával szemben ma már a független demokratikus jogállam partján áll, úgy az 1956-os forradalom holnapi, 61. évfordulóján Szanyi Tibor már nem lehet az MSZP tagja – mondta Gulyás Gergely.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek