EUR: 349,02 Ft
CHF: 326,47 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb XVII.kerület

Felkészültek a rendkívüli esetekre

Múlt csütörtökön tartotta Rákosmente Polgári Védelmi Törzse hagyományos mentőgyakorlatát az őszi–téli rendkívüli időjárásra való felkészülés jegyében, a Budapesti Vegyiművek Zrt. volt hűtőtavánál. Két különböző vészhelyzetet is modelleztek.

A gyakorlatot már reggel elkezdték a hivatásos tűzoltó-parancsnokság mentési gyakorlatával. Ebben a kitalált helyzetben egy viharban balesetet szenvedett autóra rádőlt egy fa, a gépjárműből két sérültet kimentettek a szakemberek, a rendőrség, valamint a polgárőrség pedig biztosította a területet. Ezután megérkeztek a hivatásos tűzoltók, akik kivágták a kidőlt fát, és ezzel elhárították a veszélyt.


A szimulált katasztrófahelyzet második elemeként egy árvízvédelmi gyakorlat keretében sajátították el a mentési feladatokat a résztvevők. A Polgári Védelmi Törzs egy ellennyomó medencét épített, amelybe vizet pumpáltak a helyi önkormányzat tulajdonában álló vadonatúj, nagy teljesítményű, több százezer forint értékű szivattyúval, amely kifejezetten kárelhárítási műveletek során vethető be. A városrész vezetésének tájékoztatása szerint a bemutatók során mintegy hetven fő működött közre: a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság, a XVII. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület, a Delta Polgárőrség, Rákosmente Polgári Védelmi Szervezete, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 7. c osztályos tanulói.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.