EUR: 349,48 Ft
CHF: 327,16 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Felújítás a Turul Óvodában

Egy hónappal ezelőtt még javában folytak a munkálatok a dózsakerti Turul Óvodában.

Az évkezdésre azonban már egy megújult, energiahatékonyabb intézménybe költözhettek vissza a gyerekek és az ott dolgozók. Annak érdekében, hogy valóban jelentős költségmegtakarítást érhessen el az önkormányzat, az uniós támogatásból megvalósuló energetikai beruházás keretében hőszigeteléssel látták el a tetőt és a homlokzatot, utóbbira új vízszigetelés is került.


Az épület régi nyílászáróit, valamint a 2002-ben épült tornaszoba ablakait új, háromrétegű hőszigetelő üveggel látták el, és megújult a villamoshálózat. A városvezető szintén ellátogatott a megújult épületbe, ahol kiemelte: ahhoz, hogy a gyermekek második otthonuknak tekintsék az óvodákat, kívül-belül otthonossá kell tenni azokat. Ez hatalmas lépés volt a Turul Óvoda életében is. Az intézmény 1982-ben épült. Az utóbbi egy évtizedben ugyan kisebb fejlesztéseket végrehajtott rajta az önkormányzat, igazán modernné azonban a mostani komplex korszerűsítéssel vált.

A felújítással a szülők, a nevelők és a kivitelező összefogásának köszönhetően gyorsan végeztek. Juhász Katalin, az intézmény vezetője elmondta: „Azért nem hagytuk el az ovit, mert azt szerettük volna, hogy a határidőt mindenképpen be tudják tartani.” Az energiamegtakarításból keletkezett összeget az óvoda felhasználhatja a gyerekek fejlesztésére. A kicsik nagy örömmel vették birtokba az új helyiségeket, hiszen minden csoportszoba változott egy picit. A beruházás közel 63,5 millió forintból valósult meg. A Turul Óvodával párhuzamosan a Bányász Művelődési Otthon is elkészült már, és a Kodály Zoltán Óvodában ugyancsak a végéhez közeledik az energetikai korszerűsítés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.