EUR: 345,68 Ft
CHF: 321,49 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Szolnok

Felújítják a színházat

A kormány 250 millió forinttal támogatja a szolnoki Szigligeti Színház felújításának előkészítését.

Az 1912-ben átadott és azóta többször átalakított épület utolsó teljes rekonstrukciója több mint negyedszázada volt. Az elmúlt 26 év alatt bekövetkezett természetes elhasználódás, az elavuló, nehezen pótolható berendezések, valamint az épület egyes részeinek zsúfoltsága indokolttá teszi a felújítást.


Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere megköszönte a kormány támogatását, aminek eredményeként Szolnok egyik „kulturális ékessége”, a színház épülete megfelelhet a színvonalas és gazdaságos üzemeltetés elvárásainak, és huszonegyedik századi körülmények között fogadhatja az évi több mint 100 ezer nézőjét. A Szolnoki Szigligeti  Színház beruházása illeszkedik a kormány vidéki színházakat érintő felújítási programjába, ennek részeként döntés született a Modern Városok Program keretében a debreceni Csokonai Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, valamint a veszprémi Petőfi Színház felújításáról, illetve elvi döntés a győri Nemzeti Színház teljes rekonstrukciójának lehetőségéről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.