2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Fidesz: A Jobbik vádaskodás helyett tisztázza pártfinanszírozási botrányát!

A Fidesz arra szólítja fel a Jobbikot, hogy “vádaskodás helyett inkább tisztázza az illegális pártfinanszírozási botrányát”.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Jakab Péter sajtótájékoztatójára reagált. A Jobbik szóvivője azt mondta, továbbra is szeretnének együttműködni az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ), és szomorúnak nevezte, hogy a fideszes kormányhivatalok, “álcivilek” és az ÁSZ után az ügyészség is bekapcsolódott “az Orbán-terv végrehajtásába”, amely a diktatúra kiterjesztéséről, a szabadságjogok korlátozásáról szól.


A Fidesz hangsúlyozta, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. A hatóságok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, és a Jobbiknak is ezt kellene tennie – nyomatékosították.

Az ellenzéki pártnak – a többi párthoz hasonlóan – eleget kellett volna tennie az ÁSZ felé a törvényben előírt adatszolgáltatási kötelezettségeinek, azonban hónapok óta titkolja a Simicska Lajossal és cégeivel kötött szerződést, miközben több mint fél éve használja a milliárdos plakátfelületeit.


Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól Simicska Lajos és a Jobbik sem kivétel – olvasható a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.