EUR: 352,32 Ft
CHF: 333,81 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Belföld

Fidesz: A Jobbik vádaskodás helyett tisztázza pártfinanszírozási botrányát!

A Fidesz arra szólítja fel a Jobbikot, hogy “vádaskodás helyett inkább tisztázza az illegális pártfinanszírozási botrányát”.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Jakab Péter sajtótájékoztatójára reagált. A Jobbik szóvivője azt mondta, továbbra is szeretnének együttműködni az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ), és szomorúnak nevezte, hogy a fideszes kormányhivatalok, “álcivilek” és az ÁSZ után az ügyészség is bekapcsolódott “az Orbán-terv végrehajtásába”, amely a diktatúra kiterjesztéséről, a szabadságjogok korlátozásáról szól.


A Fidesz hangsúlyozta, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. A hatóságok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, és a Jobbiknak is ezt kellene tennie – nyomatékosították.

Az ellenzéki pártnak – a többi párthoz hasonlóan – eleget kellett volna tennie az ÁSZ felé a törvényben előírt adatszolgáltatási kötelezettségeinek, azonban hónapok óta titkolja a Simicska Lajossal és cégeivel kötött szerződést, miközben több mint fél éve használja a milliárdos plakátfelületeit.


Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól Simicska Lajos és a Jobbik sem kivétel – olvasható a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Áder János: a türelem életeket ment!

    Áder János: a türelem életeket ment!

    “Életet mentünk, ha türelmesek vagyunk!” – mondta Áder János köztársasági elnök húsvét nagypéntekén, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások betartásának fontosságára utalva.

  • Orbán Viktor: most a legerősebb fegyver az önuralom

    Orbán Viktor: most a legerősebb fegyver az önuralom

    A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez a fegyver működik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!