EUR: 345,50 Ft
CHF: 321,40 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Fidesz: A Soros-hálózat fogságába került Brüsszel

Konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy Brüsszel a “Soros-hálózat” fogságába került – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Hidvéghi Balázs szerint a DCLeaks hackercsoport által kiszivárogtatott iratok szerint a “Soros-hálózat” a nyílt társadalom alapítványon keresztül jelentős befolyást gyakorol a brüsszeli döntéshozatalra.


Egyebek mellett azt is el kívánják érni, hogy Magyarországon megbukjon a jelenlegi, a bevándorlást ellenző kormány, és egy új, bevándorláspárti kormány alakuljon – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Mint elmondta: a kiszivárogtatott iratok alapján a Washington Post is azt írta, hogy Soros egy filantróp szuperhatalmat épített ki, amellyel behálózza a világot.


Ez azt jelenti – fejtette ki -, hogy olyan intézmények mint a Világbank, de különösen az Európai Unió és annak szervezetei is Soros hálójába kerültek.

A feljegyzések szerint a “Soros-hálózat” a menekültválságra lehetőségként tekint, hogy a saját ízlése szerint alakítsa Európát. Ennek érdekében pedig “polipszerűen hálózzák be” az EU döntéshozó fórumait.

Ezt az is bizonyítja, hogy a jelentések szerint a 751 európai parlamenti képviselő közül 226 megbízható “Soros-szövetséges” és utóbbiak valamennyi pártfrakcióban jelen vannak – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A feljegyzések szerint a 2014-es európai parlamenti választások előtt Soros 6 millió dollárt adományozott 90 szervezetnek annak érdekében, hogy befolyásolják az európai döntéshozatalt – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Hangsúlyozta, hogy a hálózat kifejezetten aktívan fellép Magyarország ellen. Támogatja a Magyarországot elítélő jelentéseket, fellép a “Soros-egyetem” és a magyarországi “Soros-szervezetek” támogatása érdekében. Sőt magyar politikusok lejáratására és eltávolítására törekszik – mondta.

Kijelentette, a hálózat tevékenysége közrejátszott abban is, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) olyan határozatot hozott, amely szerint támogatni kell a felső korlát nélküli bevándorlást.

Kérdésre válaszolva elmondta: annak nincs jele, hogy a Fideszbe is beférkőzött volna a “Soros-hálózat”.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, aki korábban úgy nyilatkozott, nem tud a “Soros-tervről”, szintén a “Soros-hálózat” tagja-e, Hidvéghi Balázs úgy válaszolt, hogy Navracsics Tibort nem sikerült behálóznia Sorosnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével.

  • Készülni kell a járvány második hullámára

    Készülni kell a járvány második hullámára

    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadályokat.