2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

A szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat

A Fidesz szerint nevetséges, hogy azok a szocialisták beszélnek a nyugdíjasokról, akik Gyurcsány Ferenccel együtt elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat és becsapták az időseket.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője sajtótájékoztatón azt mondta, kormányváltás kell a nyugdíjas minimumprogram megvalósításához. A program keretében vállalják a 13. havi nyugdíj visszaállítását, legalább 50 ezer forintra emelik a nyugdíjminimumot, 50 százalékkal növelik az időskorúak járadékát és nyugdíjkorrekciós programot indítanak.


A Fidesz erre reagálva azt közölte, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták azt ígérték, nem lesz gázáremelés, aztán háromszorosára emelték a gáz árát. Majd az élelmiszerek áfájának csökkentését ígérték meg, de később megduplázták azt.

A nyugdíjasok iránti elkötelezettséget tettekkel kell bizonyítani


“A Fidesz ezt teszi, az LMP és a többi ellenzéki párt viszont nem szavazta meg a nyugdíjasokat segítő különböző indítványokat” – reagált Halász János az LMP-nek az idősügyi nemzeti minimumprogram kialakításáról szóló ötpárti egyeztetést szorgalmazó kezdeményezésére szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón.

A politikus rámutatott: az LMP csak a választási kampány közeledtével figyel a nyugdíjasokra, miközben nem szavazta meg a nyugdíjemelést tartalmazó költségvetéseket.

Sem az LMP, sem a többi ellenzéki párt nem szavazta meg a nők 40 év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét, de a rezsicsökkentést és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését sem – jelezte a politikus.

“A Fidesz és a KDNP viszont az LMP nélkül is már hetedik éve biztosítja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését és emelkedését” – tette hozzá Halász János.

A frakciószóvivő a sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz-frakció támogatja a kereszténydemokraták kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó parlamenti kezdeményezését, mert az “segít a nehéz helyzetben lévő embereknek, családoknak”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek