EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Fidesz: Gyurcsány titkolózik, pedig nyilatkoznia kellene a Czeglédy-ügyben

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint továbbra is hallgat Gyurcsány Ferenc, “a baloldal vezére” a Czeglédy-ügyben, holott színt kellene vallania, miért pénzeli “átlátszó kölcsönszerződések alapján” az ügyvédet és bűnszervezetét.

Németh Szilárd vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a vádirat szerint Czeglédy Csaba súlyos bűncselekményt, több mint hárommilliárdos áfacsalást követett el, ráadásul több száz, esetleg ezer diák megérdemelt bérét nem fizette ki, kizsebelve őket, végeredményben “rabszolgamunkát végeztetve” velük.


A kormánypárti politikus szerint arról kellene nyilatkoznia Gyurcsány Ferencnek: miért és mire adott családi vállalkozása 80 millió forintos mentőövet az ügyvédnek, ezen kívül milyen pénzügyi kapcsolatban állnak egymással, tudott-e arról, hogy bűnszervezethez kerül ez a pénz, és miért állt érdekében, hogy így is kapcsolatba kerüljön Czeglédy Csabával?

Németh Szilárd megjegyezte: Gyurcsány Ferenc érintett cége legalább kétszer kapott európai uniós megrendelést.


A frakcióvezető-helyettes Botka Lászlóra, az MSZP volt kormányfőjelöltjére utalva hangsúlyozta, Czeglédy Csaba egyik ügyfele már megbukott, a másiknak pedig most színt kell vallania.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.