EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Belföld

Fidesz: Gyurcsány titkolózik, pedig nyilatkoznia kellene a Czeglédy-ügyben

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint továbbra is hallgat Gyurcsány Ferenc, “a baloldal vezére” a Czeglédy-ügyben, holott színt kellene vallania, miért pénzeli “átlátszó kölcsönszerződések alapján” az ügyvédet és bűnszervezetét.

Németh Szilárd vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a vádirat szerint Czeglédy Csaba súlyos bűncselekményt, több mint hárommilliárdos áfacsalást követett el, ráadásul több száz, esetleg ezer diák megérdemelt bérét nem fizette ki, kizsebelve őket, végeredményben “rabszolgamunkát végeztetve” velük.


A kormánypárti politikus szerint arról kellene nyilatkoznia Gyurcsány Ferencnek: miért és mire adott családi vállalkozása 80 millió forintos mentőövet az ügyvédnek, ezen kívül milyen pénzügyi kapcsolatban állnak egymással, tudott-e arról, hogy bűnszervezethez kerül ez a pénz, és miért állt érdekében, hogy így is kapcsolatba kerüljön Czeglédy Csabával?

Németh Szilárd megjegyezte: Gyurcsány Ferenc érintett cége legalább kétszer kapott európai uniós megrendelést.


A frakcióvezető-helyettes Botka Lászlóra, az MSZP volt kormányfőjelöltjére utalva hangsúlyozta, Czeglédy Csaba egyik ügyfele már megbukott, a másiknak pedig most színt kell vallania.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek