2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Fidesz: Ha a szocialistákon múlik, mára a családok nagy része nem tudná kifizetni a fűtést

A Fidesz szerint, ha a szocialistákon múlik, akkor mára a magyar családok döntő része nem tudná kifizetni az otthona fűtését.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón azt mondta, pártja ismét pénzügyi alap létrehozását kezdeményezi a fűtött otthonokért, ezzel azokon az embereken segítene, akik nem tudják fűteni az otthonukat.


A Fidesz reagálásában azt írta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt háromszorosára emelték a gáz árát, a magyarokkal fizettették a legmagasabb energiaárakat Európában, és a rászorulókat segítség nélkül hagyták. Ezzel szemben a Fidesz kormányzása óta rezsicsökkentés és szociális tüzelőanyag program valósult meg, 2011 óta négyszeresére növelték a program támogatását, az idei télen is több mint kétezer kistelepülésen kapnak ingyen tüzelőanyagot a rászorulók.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Nyit a Plázs Siófok

    Nyit a Plázs Siófok

    A pünkösdi hétvégén, május 29-én megnyílik a nagyközönség előtt a siófoki Nagystrand és természetesen a nyári Balaton-parti ellazulás epicentruma, a Plázs is.

  • Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    A készültség még jó ideig velünk marad, pillanatnyilag a rendkívüli jogrend megszüntetésére van lehetőség Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. A politikus a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a kormány szeretné fenntartani az idősek vásárlási sávjának lehetőségét.