EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Belföld

Fidesz: Megfontolandó egy időközi önkormányzati választás Szegeden

Megfontolandónak tartana egy időközi önkormányzati választást a Fidesz Szegeden, mivel a kormánypárt szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került.

Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége – mondta B. Nagy László, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.


Szerinte olyan erkölcsi mélypontra, politikai válságba került Botka László, hogy el kellene gondolkodni, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet.

B. Nagy László azt mondta: Botka László “bukását” nem az okozta – mint azt a szocialista politikus állította -, hogy politikai maffia hálózta be a baloldalt, “ez csak ürügy”, a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik.


A városban ugyanis rengeteg a korrupciógyanús ügy, például a Szeviép esete – amelyben mintegy 10 milliárd forint értékben elvégzett munkát nem fizettek ki – és a Mars téri piac beruházása, amelynek előkészítése során pavilonokat dózeroltak el – fejtette ki a fideszes képviselő, úgy fogalmazva: a szegediek arcul csapva érzik magukat.

B. Nagy Lászlót megkérdezték arról, hogy 2020. június 4-étől a Csanád nevet is felveszi Csongrád megye. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy egy “alulról jövő” kezdeményezésről van szó, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés jóváhagyott. Az átnevezés várható költségeit elenyészőnek nevezte.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek