EUR: 343,92 Ft
CHF: 316,47 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Belföld

Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi közleményében azt írta: 61 évvel a forradalom és 28 évvel a rendszerváltás után az MSZP-ben még mindig ott szunnyad a gyűlölet és a cinizmus az 56-os forradalom iránt. Az MSZP még mindig idézőjelbe teszi a nemzeti ünnepet, meggyalázva ezzel minden forradalmi hőst és hozzátartozóikat – tette hozzá.


Emlékeztetett: ma szabadon ünnepelhetjük 1956-ot, a magyar történelem egyik legnagyobb szabadságharcát, amelyet a legkegyetlenebb megtorlás, kínzás, bebörtönzés, kényszermunka és üldözés kísért. A mai magyar demokrácia 1956 eszmeiségére épül, ’56 büszke és sugárzó pillanatára, a pesti srácok halált megvető bátorságára – mutatott rá.

“Ma sem engedünk az ’56-ból, ma is készek vagyunk küzdeni ugyanazokért az értékekért” – fogalmazott, hozzátéve: aki 1956-ot idézőjelbe teszi, az a demokráciából írja ki magát, és nincs helye a magyar közéletben. “28 év túlságosan hosszú türelmi idő volt Szanyi Tibor és elvtársai számára” – írta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kapcsolódó Cikk:

Kapcsolódó Cikkek