EUR: 350,05 Ft
CHF: 330,55 Ft
2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Egyéb Szeged

Fizessenek a gazdagok, fizessen Czeglédy!

A megkárosított diákok mellett már a felnőtt dolgozók is követelik a Czeglédy Csaba MSZP-s politikus által vezetett cégtől elmaradt bérüket. Már most is több ezer károsult – diák és felnőtt – van, és a számuk még nőhet.

– Megengedhetetlen, hogy az ország gazdagabbik fele tartozzon a szegényebbik felének – fogalmazott Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. Ismert, a megyei ügyészség több mint hárommilliárd forintos adócsalással gyanúsít egy bűnszervezetet, amelynek a gyanú szerint Czeglédy Csaba, Botka László ügyvédje, szombathelyi MSZP-s képviselő, a Humán Operátor Zrt. vezető tisztségviselője is tagja lehetett.


Rengeteg embert nem fizetett ki a Czeglédyhez köthető cég, legalább ötezer károsultja van az ügynek, sőt elképzelhető, hogy a teljes szám ennek a duplája. Szabó Bálint olyan súlyosnak tartja a problémát, hogy szerinte ezzel kormányzati szinten kell foglalkozni. Az érintettek többsége nyugat-magyarországi, Fiák István a diákként dolgozókat, a Likvid Kontroll Kft. pedig a felnőtteket képviseli. Szabó Bálint 395 személyt érdekeit védi, többségük Vas és Zala megyei gyári munkás, akiket a Humán Operátor Zrt. közvetített az üzemekbe. A károsultak leveleiből – nem azonosítható módon – idézett is az ügyvezető, sokan már lemondtak arról, hogy valaha látni fogják munkájuk ellenértékét.

– Czeglédy Csaba ügyvédjén keresztül a börtönből azt kérte a diákoktól, hogy szedjék össze követeléseiket, majd engedményezés segítségével a lefoglalt pénzből a NAV kifizetheti őket – mondta Szabó Bálint. Fiák azonban hiába gyűjtötte össze ingyen a diákokat és a kár összegét, Czeglédyék mégsem reagáltak, nem teljesítették a pórul járt diákoknak tett ígéretüket. Az ügyvezető bejelentette, a kárigényfolyamathoz a felnőttek is csatlakoznak.


Dühroham

Szabó Bálint Szegeden személyesen is felkereste az egyik tárgyalásra tanúként hozott szombathelyi MSZP-st, hogy megkérdezze, mikor fizet a becsapott diákoknak és felnőtteknek. Czeglédy Csaba a „Te meg mi a f.szt keresel itt?” káromkodás kíséretében tagadta meg a választ…

Szabó az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László szlogenjét idézte: „Fizessenek a gazdagok!”, azaz az ország leggazdagabb emberei közé tartozó Czeglédy Csaba. Magát Botka Lászlót is arra kérte, hogy segítsen igazságot tenni az ügyben.

Eközben Falusi Vajk, a Fidelitas országos alelnöke felszólította az MSZP-t és a DK-t, Botka Lászlót és Gyurcsány Ferencet, hogy ha továbbra is közösséget vállalnak Czeglédy Csabával, fizessék ki a bizalmasuk által megkárosított diákokat. Úgy fogalmazott, a baloldalnak színt kell vallania: a magyar diákok vagy egy adócsaló – ráadásul egy titkos osztrák széfben aranytömböt rejtegető – haver mellé állnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.