2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb

Focipályáról a futópályára

Ferenczi István kilencszeres válogatott labdarúgó benevezett az október 15-i 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál 42 kilométeres távjára. A 40 éves, kétszeres magyar bajnok játékos jelenleg a Vasas erőnléti edzője, így pontosan tudja, mi szükséges egy ilyen táv teljesítéséhez.

Ferenczi István évekig volt a magyar labdarúgás egyik meghatározó játékosa, most a maratonon rója a kilométereket (Fotó:MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

– Természetesen külön is készülök a maratoni versenyekre, hiszen csak az edzések alatt megtett kilométerek nem lennének elegendők a maraton teljesítéséhez, mely távot az elmúlt két évben már ötször is lefutottam az ország különböző pontjain – mondta Ferenczi István, akinek eddigi legjobb eredménye 3 óra 30 perc, amit tavaly ért el. Idén félmaratonokat, illetve egy 30 kilométeres távot teljesített, így az október 15-i lesz az idei első maratoni versenye, ahol szeretné a legjobb idejét megjavítani. – Ideje, hogy most már nekifeszüljek Magyarország legnagyobb szabású maratonjának, a sokezres tömeget vonzó Budapest Maratonnak is – mondta.


A lakhelyén, Solymáron számára nagyon ideálisak a dombos, emelkedős helyek, de néha a Margitszigetre is kilátogat egy-egy szigetkör teljesítésére, illetve az otthonától 20 kilométerre található stadionhoz, a munkahelyére is gyakran futva teszi meg az utat.

– A futással soha nem voltak gondjaim, mindig szerettem futni. A bakancslistámon régóta szerepel a New York Marathon teljesítése is. Nagyon szeretem a versenyek hangulatát, tetszik a futóközeg és jó a közösség.


Amennyiben Ferenczi terve sikerül, Dombi Tibor és Hrutka János mellett ő is azon egykori válogatott labdarúgók körébe tartozik majd, akik teljesítették a Budapest Maratont.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.