EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szombathely

Fogyatékkal élők sportnapja

Első alkalommal rendezték meg a Fogyatékkal Élő Emberek Vas Megyei Sportnapját az Aranyhíd iskola sportcsarnokában. A rendezvény célja az volt, hogy az egyes szervezetek megismerkedjenek egymással és szorosabbá fűzzék kapcsolataikat.

Különböző ügyességi feladatok során tehették próbára tehetségüket a versenyzők, öt intézmény hét csapata mérte össze tudását az első Fogyatékkal Élő Emberek Vas Megyei Sportnapján. A versenyszámok lebonyolítását az ELTE Savaria Egyetemi Központ gyógytestnevelő hallgatói segítették, számukra ez egyben jó gyakorlatot is jelentett.


A mozgás mindenki számára fontos Fotó: szombathely.hu

– A sport megtanít arra, hogy tiszteljük és becsüljük egymást – hangsúlyozta köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester. A szervezők célja a megye fogyatékosszervezetei közötti kapcsolat elmélyítése volt. Ezúttal duplán beigazolódott: a részvétel, nem pedig a győzelem a fontos. A legjobbaknak járó kupák mellett minden versenyző csapat sportszerajándékokkal gazdagodott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.