EUR: 334,49 Ft
CHF: 314,19 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Sport

Foreman kiütné Steve Seagalt

A jó példa ragadós: a Floyd Mayweather–Conor McGregor mérkőzés és a milliós bevétel annyira felvillanyozta a 68 éves George Foremant, hogy a veterán bokszoló ringbe szólította a hollywoodi színész-harcművészt, Steven Seagalt.

Az egykori nehézsúlyú világbajnok amerikai öklözőt az sem nagyon zavarja, hogy legutóbb éppen húsz éve lépett szorítóba, 1997-ben Shannon Briggs pontozásos győzelmet aratott ellene. Ennek ellenére Foreman a napokban a Twitteren szólította meg a 65 éves akciófilmhőst: „Steven Seagal, kihívlak egy szemtől szembeni tízmenetes ütközetre Las Vegasban. Én csak bokszolok, te bárhogyan harcolhatsz.”


Igaz, nem sokkal később tisztázta, hogy a hétdanos aikidómester Seagal nem használhat a filmjeiből ismert harcművészeti segédeszközt, csak puszta kezére támaszkodhat a ringben.

Mindenesetre Foreman nem először lepi meg a világot váratlan húzásaival, 1977-ben, 28 évesen visszavonult, majd 1987-ben újra ringbe lépett, hogy később végleg beírja magát a sportág történelemkönyvébe azzal, hogy 1994. november 5-én a tizedik menetben kiütötte a veretlen világbajnokot, Michael Moorert. George Foreman közel 46 évesen minden idők legidősebb nehézsúlyú világbajnoka lett.


Azt azonban biztosra vehetjük, hogy a veterán öklözőt ezúttal nem a várható bevétel hozta tűzbe, hiszen 1997-es visszavonulása óta sikeres üzletember, aki népszerű George Foreman Grilljével körülbelül 200 millió dollárt (50 milliárd forint) keresett az elmúlt években, és a világ egyik leggazdagabb bokszolójaként tartják számon. Seagal egyelőre nem válaszolt a kihívásra, és az is nagy kérdés, vevő lesz-e egy efféle veteránbulira a showbusiness.

 

 

 (MTI/EPA/Marcus Brandt)

 

További Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek