EUR: 348,49 Ft
CHF: 324,98 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb XVI.kerület

Futás adományokkal

Balog Zoltán részvételével 500 kilométeres jótékonysági futás indult a XVI. kerületben található Hermina Sportparkból Kárpátaljára.

Az emberi erőforrások minisztere mellett a futókkal közösen teljesítette az első nyolc kilométert  Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő, Szász József alpolgármester, Antalóczy Csaba és Dobre Dániel önkormányzati képviselők. A futás első két kilométerén velük tartottak a XVI. kerületi iskolák diákjai és a Kertvárosi Sport Egylet ifjú birkózói is.


Az első pár kilométeren a kerület diákjai is a futókkal tartottak ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az akcióval a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakóit segíti adományokkal és egészségügyi szűréssel.
– Kárpátalja egyszerre van nagyon messze és közel hozzánk, különösen most, amikor az ott élő magyarok oktatását korlátozni próbálják – mondta  az indulásnál Balog Zoltán, az esemény egyik fővédnöke. – A reformáció lelki, a futás testi felüdülést nyújt, mindkettő közösséget teremt. Azt kívánom, hogy a bethesdások sikeresen eljussanak a Vereckei-hágóig és a csodálatos nagydobronyi gyermekotthonig, ahol az ott dolgozók nagyszerű munkát végeznek az elhagyott árvák nevelésében.

Balog Zoltán miniszter gratulált a legfiatalabb futónak ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Bethesda kórház futói a célba érkezés után adományokat adnak át, és a nagydobronyi otthonban hatvan leánygyermek, valamint a ráti katolikus otthon lakóinak szűrését végzik el. A kórházból két gyermekneurológus, egy gasztroenterológus, egy gyermekpulmonológus, egy gyermekkardiológus, egy sebész, két radiológus, egy fül-orr-gégész és három gyermekgyógyász szakorvos lesz jelen, a vizsgálatokhoz a két ultrahang- és az EKG-készüléket a jótékony futók viszik magukkal.


Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy választókörzetében néhány hét múlva átadják Közép-Európa egyik legnagyobb, új reformációs emlékművét, egy szoborcsoportot, amely egy közösségi térhez kapcsolódik. A kerületi gyerekek nemcsak futással támogatták ezt a szép kezdeményezést, hanem részt vettek az Én így segítenék elnevezésű rajpályázaton is. Arra kérték a gyerekeket, rajzolják le, szerintük hogyan lehet segíteni egy másik, nehéz körülmények között nevelkedő gyermeken. A rajzokat a futás során személyesen veszik át a gyerekektől, akikkel együtt is futnak. Az alkotások közül a nagydobronyi otthon lakói választják ki a legjobbat, a nyertes rajzoló osztályával három napot tölthet Kárpátalján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.