2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb XI.kerület

Gazdagréti búcsú

A Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplom búcsúján szentmisével és közös ebéddel ünnepeltek a hívek. Az 1980-as évek második felében a zártkertek helyére a főváros egyik legsűrűbb lakótelepe épült Gazdagréten, ahol 1989 szeptemberében először a közösségi házban kezdődtek el a szentmisék.

A templom megálmodója és első építtetője dr. Lipp László atya volt, aki 2009. augusztus 25-én bekövetkezett haláláig szervező lelkészként szolgálta a lelkészséget. Lelkipásztori munkájának és a templom építésének folytatója dr. Szederkényi Károly Miklós atya, aki 2009. szeptemberétől plébániai kormányzó, majd 2010. augusztus 1-jétől az egyházközség plébánosa.

Gazdagréti Szent Angyalok templom búcsúja
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.