EUR: 349,36 Ft
CHF: 327,11 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Generációkon átívelő sikerek

A diákok korcsoportjában és a felnőttek között is sikereket értek el a Dunaferr SE birkózói. A dunaújvárosi versenyzők Kaposváron és Budapesten mérték össze tudásukat vetélytársaikkal. 

A  diák és serdülő korcsoportos lányok országos bajnokságán volt jelenése a Dunaferr SE-t képviselő hölgyeknek Kaposváron. A 180 versenyzőt felvonultató eseményen egy ötfős különítmény képviselte a dunaújvárosi klubot. A fiatalok nem okoztak csalódást az értük szurkolóknak, hiszen a diák korosztályban szereplő csapatuk ezüstérmet szerzett, köszönhetően Takács Petra második, illetve Nyikos Veronika és Schrick Alina első helyének. A serdülőben nem sikerült hasonló eredményt elérniük a Dunaferr birkózóinak, akik érem nélkül tértek haza Kaposvárról.


A Dunaferr SE lányai ezüsttel tértek haza Kaposvárról (fotó: Dunaferr SE)

 

A klub mérlege két arany- és egy bronzérem az országos bajnokságon.

A felnőttek számára is tartogattak kihívást az elmúlt napok: a másodosztályú csapatbajnokság első két fordulóját oda-visszavágó rendszerben az UTE csarnokában szervezték. A versenyen a Budapest Honvéd, a Niké SE, a Honvéd Szondi György SE és a Dunaferr csapatai vettek részt. A válogatott birkózókkal felálló Budapest Honvéd magabiztosan szerezte meg a csoportelsőséget. A Dunaferr birkózói a Niké SE ellen alulmaradtak, ám a Honvéd Szondi György SE ellen sikerült kivívniuk a győzelmet.

A felnőttek az Újpest otthonában küzdöttek (fotó: Dunaferr SE)

 

Tombor István vezetőedző összegzésében leginkább Bagó Tibor, Zellei Péter és Zellei Donát teljesítményét dicsérte, több győzelemmel öregbítették az egyesület hírnevét, ám hozzátette: a csapatban senkire sem lehetett panasz, mindenki becsületesen küzdött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.