EUR: 336,04 Ft
CHF: 313,05 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Extra

George A. Romero, a zombihorror atyja posztumusz csillagot kapott

Csillagot kapott Hollywoodban három hónappal halála után George A. Romero, Az élőhalottak éjszakája című kultuszfilm rendezője, a zombihorror atyja.

A szerdai megemlékezésen Edgar Wright brit filmrendező idézte fel a nyáron 77 éves korában tüdőrákban elhunyt forgatókönyvíró-rendező pályafutását. Köszönetet mondott Romerónak horrorklasszikusaiért, köztük az 1968-ban forgatott Az élőhalottak éjszakájáért, a Zombie című 1978-as filmért és még tucatnyi további horrorfilmjéért, amelyek nyomán a zombifilmek atyjának nevezték el.


Romero munkái nagy hatással voltak rá, nagy rajongója volt – fűzte hozzá a brit filmes, aki 2004-ben a Haláli hullák hajnala című horrorkomédiájával tisztelgett Romero filmjei előtt.

A hollywoodi Hírességek sétányán zombijelmezbe öltözött színészek színesítették a ceremóniát.

Wright hangsúlyozta: Romero nélkül ő sem lenne ma hollywoodi filmes, ahogy számos további kollégája is sokkal tartozik Romerónak a tőle kapott inspirációkért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Két héttel Gesztesi Károly halála után a műsorvezető egy újabb bejegyzést osztott meg közösségi oldalán, amiben elárulta, hogy barátai mennyit segítenek neki, hogy feldolgozza azt a mérhetetlen fájdalmat, amit volt férje és gyermekének édesapja elvesztése miatt érez.

  • Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian ismét megmutatta testét Mexikóban, tengerparti fürdőzés közben. A valóságshow sztár egy teljes napot töltött a strandon egy bronzszínű, egyrészes fürdőruhában, ami kevesebbet takar testéből, mint egy bikini.