EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,37 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Extra

George Clooney egymillió dollárt adományozott az afrikai korrupció elleni küzdelemre

Egymillió dollárt (262 millió forintot) adományozott az afrikai háborús bűnök és korrupció elleni küzdelemre a népszerű amerikai filmsztár és rendező, George Clooney.

A Clooney által létrehozott Igazságért Alapítvány szerdán jelentette be, hogy jelentős támogatást nyújt a Sentry nevű szervezetnek, amelyet a színész részvételével azért állítottak fel, hogy leleplezze az afrikai fegyveres konfliktusok mögött meghúzódó pénzügyi hálózatokat. Clooney közleményében hangsúlyozta: a csoport legfőbb célja, hogy a háború ne fizetődjön ki senkinek.


A pénzgyűjtő kampányban, amelyben más hírességek, köztük Don Cheadle is adakoztak, összesen 3,45 millió dollár (905 millió forint) gyűlt össze a korrupció elleni harcra.

A Sentry azt ígérte, hogy a támogatás révén olyan jelentéseket finanszíroz jövőre, amelyek felderítik az “állami rablásokat, és a háború sújtotta Dél-Szudánból, Szudánból, Kongóból, Szomáliából és a Közép-afriki Köztársaságból történő illegális pénzkiáramlást”.

A Sentry szervezetet 2015-ben Clooney és John Prendergast emberi jogi aktivista alapította.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.

 • Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfivendéggel együtt boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Dobó Kata, Király Linda, Kiss Orsolya, Hadas Kriszta és Steiner Kristóf beszélgettek többek közt arról, hogy kinek milyenek voltak az iskolaévei, mennyire voltak szigorúak gyerekként a szülei.