EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Extra

Gödöllői gázolás: Zsófi édesapja nem bocsát meg a gyilkosnak

Hiába kért bocsánatot a bíróságon a B. Zsófi halálát okozó Sz. Lajos, a lány édesapja egyetlen szóra, de még egy pillantásra sem méltatta a férfit.

Mint azt a Lokál megírta, tavaly július 28-án a gödöllői B. Zsófi késő este hazaérve kiszállt a kocsijából, hogy kinyissa a kertkaput. A bedrogozott, ittas Sz. Lajos beugrott a volán mögé és elindult, közben pedig halálra gázolta az autóját védelmező lányt. Ezután a férfi kimászott a kocsiból, és áldozatát hátrahagyva elmenekült.


A Gödöllői Járásbíróság tegnapi, első tárgyalásán Sz. Lajost halált okozó közúti veszélyeztetéssel, segítségnyújtás elmulasztásával, jármű önkényes elvételével és bódult állapotban való vezetéssel vádolta. Kiderült, a tragikus sorsú lány a baleset után még 7-10 percig a kocsija alatt haldoklott, ha ezalatt kiszabadítják, valószínűleg még ma is él.

– A házban hallottam, amint Zsófi az utcán veszekszik valakivel – idézte fel a bíró kérdésére a tragédia előtti perceket az apa. – Amikor kimentem az utcára, nem hittem, hogy baj van. Aztán megláttam az árokban Zsófi autóját. A szemtanúk azt mondták, egy lány van a kocsi alatt, de már telefonáltak segítségért.


Sz. Lajos ezután hosszan sorolta, mennyire bánja, amit tett, és arra kérte az apát, bocsásson meg neki. B. Zsófi édesapja némán hallgatta végig a monológot, még csak nem is fordult Sz. Lajos felé. A tárgyalás holnap a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ivott-e Zsófi a baleset előtt?

Dr. Borsos József, Sz. Lajos ügyvédje a tárgyaláson megkérdezte B. Zsófi édesapját, előfordult-e, hogy lánya ittasan ült a volán mögé. – Soha – felelte határozottan az apa. Dr. Borbély Zoltán, a sértett családjának jogi képviselője már a feltételezést is kegyeletsértőnek nevezte.

Kapcsolódó Cikkek