EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb XIV.kerület

Görög tánc Zuglóban

A görög táncok alapjaival ismerkedtek a résztvevők a nyári szünet utáni első Nemzetiségi Táncházon. Elsőként természetesen az egyszerű, két-három lépésből álló, vállfogásos alaplépéseket tanulhatták meg a résztvevők, amit pár perc alatt el lehet sajátítani.

A jó hangulathoz az Akropolis Compania szolgáltatta a zenéz. A zenekar a 80-as évek végén alakult, tagjai Magyarországon élő görög zenészek, akik számos különböző zenei formációban vettek részt együtt és külön-külön is. A csapat az elmúlt több mint három évtizedben több tagcserével ugyan, de működik. Zenéjüket hagyományos, akusztikus hangszereken adják elő.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.