2019. március 23., szombat
Emőke

Sport

Guardiola már tudja, ki kerül a Bayern kispadjára

A müncheni AZ című lapnak nyilatkozó Uli Hoeness, a Bayern München elnöke elmondta, hogy beavatta a klub egykori trénerét, a most a Manchester Citynél dolgozó Pep Guardiolát az új edző kinevezésének részleteibe. Hoeness szerint a katalán mester elégedett a klub döntésével.

Mint tudjuk nagy a baj a Bayern Münchennél. A Paris Saint-Germain ellen 3-0-re elveszített Bajnokok Ligája mérkőzés Carlo Ancelotti állasába került. A bajor sztárcsapatot jelenleg Willy Sagnol irányítja, de az ő kinevezése csak ideiglenesen tart.


Uli Hoeness, a klub elnöke már elmondta többször, hogy a válogatott szünet után mindképpen szeretnének megoldást találni a problémára és kinevezni az új edzőt, akivel hosszútávon terveznének. A legfrissebb hírek szerint már meg is találták a megfelelő személyt, csak a bemutatását kell kivárni.

A szünetet a müncheni Oktoberfesten töltő Pep Guardiola, aki 2013 és 2016 között irányította a klubot összefutott az elnökkel, aki állítólag be is avatta a Manchester City edzőjét a részletekbe.


(MTI/EPA/Kay Nietfeld)

 

– Elmondtam Pepnek, hogy kit nevezünk ki a következő napokban. Azt kell mondanom, hogy elégedettnek tűnt a választásunkkal – mondta Hoeness a müncheni AZ című lapnak.

A német sportsajtóban Ancelotti menesztése után rögtön elindultak a találgatások, hogy ki lehet majd a befutó. Leginkább a Borussia Dortmund korábbi trénere, a jelenleg munkanélküli Thomas Tuchel lehet a befutó, de a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim edzője Julian Nagelsmann neve is felmerült. A legutóbb a Bayern volt sikeredzőjét, a holland Louis Van Gaalt kezdték el emlegetni.

Guardiola életrajzi könyvében méltatta Van Gaal, ugyanis a katalán edző a szakma nagy részét tőle tanulta meg Barcelonában, így vélhetően örülne, ha egykori mentora újra a Bayern Münchent irányíthatná.

MTI/EPA/Marius Becker)

 

Ami Thomas Tuchelt illeti, Guardiola vele is nagyon jó viszonyt ápol, mi több, amikor még Németországban dolgozott, többször is hangoztatta, hogy szeretné, hogy ő venné át tőle a bajorok kispadját.

(MTI/EPA/Felipe Trueba)

Kapcsolódó Cikkek