EUR: 346,97 Ft
CHF: 324,43 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Győr

Győri Speciális Mentők: már motorral is segíthetnek

A Győri Speciális Mentők már többször bizonyították felkészültségüket és hogy lehet rájuk számítani a bajban. Így ők is minden segítséget megérdemelnek.

Az önkormányzat és a győri motorosok mostani közös adománya tovább növelheti munkájuk hatékonyságát.


Nagyban könnyíti majd a Speciális Mentők munkáját az új motor
Fotó: O. Jakócs Péter

– Ez a motor hatalmas segítség nekünk, hiszen sokkal gyorsabban kiérhetünk vele egy adott helyszínre. Jó szolgálatot tehet továbbá torlódások vagy autóval nem megközelíthető terület elérése esetén is – összegezte az adomány átadásán Mátis Csaba csapatvezető. Köszönetet mondott az önkormányzatnak és a motorosoknak is, akik korábban már mentőcsónakkal is segítették a Győri Speciális Mentők munkáját.

Mátis Csaba csapatvezető és Radnóti Ákos alpolgármester szemügyre vette az új járgányt
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az önkormányzat egymillió forinttal támogatta a mostani adományt, ezt szívesen tette, hiszen fontos ügyről van szó – jelentette ki Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzáfűzte, nem egyedi eset, hogy a város ilyen nemes kezdeményezések mellé áll. Az évente kiírt civilpályázat keretének felosztásával pedig ugyancsak sok fontos projekt valósulhat meg.


Az adományozok és a Speciális Mentők képviselői
Fotó: O. Jakócs Péter

A támogatás másik felét a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre biztosította. A szervezet elnöke, Kokas Tibor elmondta, ez a BMW GS 1200-as motor kitűnően alkalmas a feladatra, hiszen közúton is jól lehet vele haladni, de terepre is alkalmas. Mint fogalmazott, ezúttal is szívesen segítettek, de azt kívánják, hogy minél kevesebbet kelljen használni a járművet.

A motort az átadáson egyébként „nyers” állapotában láthattuk, a mentéshez szükséges felszerelésekkel ezután látják majd el a gépet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.