2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Szekszárd

Győzelemmel indult a KSC szezonja

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai nehéz meccseken vannak túl. Született hazai győzelem és idegenbeli vereség is. A női kosárlabda Euroliga selejtezőjében elért eddigi eredmények és az azzal szinte egy időben kezdődött magyar kosárlabda-bajnokságban született győzelem a lányok kitartását igazolja.

Szeptember 26-án telt ház előtt zajlott le az Euroliga selejtezője, amikor a hazai KSC fogadta a francia Basket Lattes Montpellier csapatát. Nehéz mérkőzésnek bizonyult, ám a lányok hatalmasat küzdöttek, és fej-fej mellett haladva végül egy ponttal megszületett az első selejtezőbeli győzelem. A stáb és a közvélemény is történelmi sikerként könyvelte el a győzelmet, amit az is igazol, hogy a napokban öt KSC-játékos is meghívót kapott a női kosárlabda-válogatott keretébe.


Hazai szurkolók a KSC-Montpellier meccsen. Fotó: Nagy Nándor

Sok idő azonban nem volt a pihenésre a nemzetközi meccs után, ugyanis néhány nap múlva elkezdődött a magyar női kosárlabda-bajnokság. A KSC ezúttal az MTK-Budapest játékosait fogadta a szekszárdi városi sportcsarnokban. A mérkőzés határozott esélyese a KSC volt, amit igazolt is a 40 pontos győzelem.

Fej-fej melletti közdelem a KSC-Montpellier meccsen. Fotó: Nagy Nándor

Október 3-án folytatódtak az Euroliga selejtezői. Ezúttal a KSC utazott idegenbe, a francia Basket Lattes Montpellier elleni visszavágóra került sor. Bár magabiztosan kezdtek a lányok, végül a franciák 86-71 arányú győzelmet arattak.

A KSC az Európa-kupa H csoportjában folytatja a nemzetközi kupaszereplést.

Theodoreán Alexandra akcióban. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.