EUR: 318,03 Ft
CHF: 280,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Gyurcsány fizette a lesittelt MSZP-st

Nyolcvanmillió forintos kölcsönnel segítette Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Portfólió Kft. azt a Human Operator Zrt.-t, amelynek vezetőjét, a „baloldal ügyvédjét”, Czeglédy Csabát most mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítja az ügyészség – értesült a Magyar Idők.

A Gyurcsány-féle cégbirodalom vagyonkezelésre szakosodott vállalkozása, az Altus Portfólió Kft. a laphoz került dokumentumok szerint tavaly február 25-én 255 ezer eurós rövid lejáratú likviditási kölcsönnel támogatta az azóta felszámolt Human Operatort, amelynek működése nyomán gyakorlatilag havonta gyanúsít meg újabb és újabb személyeket költségvetési csalással az ügyészség, vagyis a gyanúsításban szereplő „bűnszervezet” elnevezés ráillik a Human Operator Zrt.-re, illetve meggyanúsított partnereire.

A lap szerint a kölcsönszerződést Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, az Altus Portfólió vezérigazgatója írta alá, az ügyletre pedig Czeglédy Csaba vállalt készfizető kezességet. A Magyar Idők szerint Gyurcsány és Czeglédy cégeit még egy szál köti össze: az Altus ugyanannál az osztrák banknál vezetett számlát, amelyiknél csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat foglaltak le egy Czeglédy nevére nyitott széfben.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Kecskeméten készül Lettország kulturális központja

    Kecskeméten készül Lettország kulturális központja

    Lettországi állami beruházásban kapott jelentős szerepet a KÉSZ Csoport. A magyar építőipari társaság Riga ikonikus szabadtéri színházának acélszerkezetét gyártja és szereli össze 2019 októberéig. A bonyolult csőszerkezetű tető nehezen gyárható áthatásokkal rendelkezik, így nagyméretű, úgynevezett túlméretes kamionnal szállítják majd a helyszínre.

  • A kormány támogatja a bérek további növekedését

    A kormány támogatja a bérek további növekedését

    A kormány arra törekszik, hogy a 71 hónapja tartó béremelkedés idén is folytatódjon – jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a tavaly január és november közötti kereseti adatokra reagálva kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.