2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Gyurcsány fizette a lesittelt MSZP-st

Nyolcvanmillió forintos kölcsönnel segítette Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Portfólió Kft. azt a Human Operator Zrt.-t, amelynek vezetőjét, a „baloldal ügyvédjét”, Czeglédy Csabát most mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítja az ügyészség – értesült a Magyar Idők.

A Gyurcsány-féle cégbirodalom vagyonkezelésre szakosodott vállalkozása, az Altus Portfólió Kft. a laphoz került dokumentumok szerint tavaly február 25-én 255 ezer eurós rövid lejáratú likviditási kölcsönnel támogatta az azóta felszámolt Human Operatort, amelynek működése nyomán gyakorlatilag havonta gyanúsít meg újabb és újabb személyeket költségvetési csalással az ügyészség, vagyis a gyanúsításban szereplő „bűnszervezet” elnevezés ráillik a Human Operator Zrt.-re, illetve meggyanúsított partnereire.

A lap szerint a kölcsönszerződést Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, az Altus Portfólió vezérigazgatója írta alá, az ügyletre pedig Czeglédy Csaba vállalt készfizető kezességet. A Magyar Idők szerint Gyurcsány és Czeglédy cégeit még egy szál köti össze: az Altus ugyanannál az osztrák banknál vezetett számlát, amelyiknél csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat foglaltak le egy Czeglédy nevére nyitott széfben.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

 • Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, az élelmiszerek kettős minőségére megoldást kell találni, az ugyanis aláássa az állampolgárok bizalmát, és gyengíti a belső piacot – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos egy szerdai brüsszeli konferencián.