EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Gyurcsány fizette a lesittelt MSZP-st

Nyolcvanmillió forintos kölcsönnel segítette Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Portfólió Kft. azt a Human Operator Zrt.-t, amelynek vezetőjét, a „baloldal ügyvédjét”, Czeglédy Csabát most mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítja az ügyészség – értesült a Magyar Idők.

A Gyurcsány-féle cégbirodalom vagyonkezelésre szakosodott vállalkozása, az Altus Portfólió Kft. a laphoz került dokumentumok szerint tavaly február 25-én 255 ezer eurós rövid lejáratú likviditási kölcsönnel támogatta az azóta felszámolt Human Operatort, amelynek működése nyomán gyakorlatilag havonta gyanúsít meg újabb és újabb személyeket költségvetési csalással az ügyészség, vagyis a gyanúsításban szereplő „bűnszervezet” elnevezés ráillik a Human Operator Zrt.-re, illetve meggyanúsított partnereire.

A lap szerint a kölcsönszerződést Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, az Altus Portfólió vezérigazgatója írta alá, az ügyletre pedig Czeglédy Csaba vállalt készfizető kezességet. A Magyar Idők szerint Gyurcsány és Czeglédy cégeit még egy szál köti össze: az Altus ugyanannál az osztrák banknál vezetett számlát, amelyiknél csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat foglaltak le egy Czeglédy nevére nyitott széfben.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.