EUR: 346,04 Ft
CHF: 323,71 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Békéscsaba

Hadi ismereteikről adtak számot a fiatalok

A haditorna már hagyományos rendezvénynek számít a békéscsabai repülőtéren. Idén is az általános és középiskolás diákok mutathatták meg, milyen hadi ismeretekkel rendelkeznek olyan feladatok közben, amelyekkel a kiképzés és a szolgálat során találkozhatnának.

A hazafias nevelés, a honvédelem mint kötelesség és életpálya csak úgy maradhat fent, ha meg tudja szólítani a fiatalságot élményekkel és olyan tevékenységi formával, ami figyelmüket a katonaság felé irányítja. Ezzel a célkitűzéssel hirdeti meg a versenyt a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda évről évre.


Fotó: Fekete Róbert
Haditornát szerveztek a békéscsabai repülőtéren

Szeptember 29-én, a pákozdi csata évfordulóján Békéscsabán a repülőtéren rendezték meg a több feladatból álló megyei megmérettetést külön az általános és külön a középiskolás korosztálynak. A négy főből álló csapatokat akadálypálya, lövészet, gránátdobás, tájékozódási futás, terepfutás, kötélhúzás, fegyver szét- és összeszerelése is várta. A feladatok közti időt airsoft, ejtőernyős feladat, szablyavívás, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás eszközei, bemutatói színesítették. Idén újdonság volt például, hogy az önkéntes tartalékos jelentkezők is ezen a rendezvényen írhatták alá szerződésüket. A szervezők célja továbbra is az, hogy a rendezvény a magyar honvédség megerősítését, a jövő utánpótlását szolgálja, és úgy tűnik, meg is van az eredménye, hiszen többen ennek köszönhetően választják ezt a hivatást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.