2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Extra

Halála után is reklámozzák Aradszky koncertjét

Több feldühödött rajongó is jelezte, hogy 17 nappal Aradszky László halála után több jegyiroda reklámozza a népszerű énekes november 10-i nagykoncertjét az interneten. A Lokál utánajárt a kényes esetnek és felkereste az érintett felületeket. 

Az efféle reklámok okkal kelthetnek rossz érzést a családtagokban és a rajongókban egyaránt, hiszen egy Aradszky- kaliberű művész tragikus halála után bevett szokás, hogy a jegyértékesítő felületek leveszik a reklámszöveget és hibaüzenetként tüntetik fel a korábbi hirdetést, hiszen az nemcsak megtévesztő, hanem kegyeletsértő is. Ennek ellenére az interneten böngészve számos olyan felületet adott ki a kereső, melyen még kész tényként kezelik az életműkoncertet, és a következő reklámszöveggel promotálják:


„A táncdalok fénykorának legnagyobb sztárja évtizedek óta koncertezik és a közönséget a mai napig ámulatba ejti a 20 éveseket megszégyenítő színpadi jelenlétével. Aki vele szeretné énekelni kedvenc dalait – mint az Isten véled, édes Piroskám, a Nemcsak a húszéveseké a világ és a Pókháló van már az ablakon –, most megteheti!”

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Lapunk munkatársa megkereste az érintett felületeket, ketten is jelezték lapzártánkig: dacára annak, hogy a kereső még kiadja az említett hirdetményeket, ők maguk már levették a felületükről a koncertet és már korábban befejezték a jegyek értékesítését.


A rajongók egyhamar nem is fogják koncerten hallani az énekes dalait, ugyanis Aradszky özvegye, Éva asszony korábban elmondta a Lokál Extrának, hogy nem szeretné viszonthallani más énekesektől megboldogult férje dalait.

– Szeretnénk majd valamivel kedveskedni a rajongóknak, de még nem döntöttük el, mivel. Egyvalamiben azonban biztos vagyok, emlékkoncertet nem szeretnék. Laci utánozhatatlan, nincs ember, aki azzal a tehetséggel és játékossággal énekelné el az Isten véled, édes Piroskámat, mint ő. Tudom, hogy ebben a szakmában nem szokás erről megkérdezni a családot, de remélem, hogy tiszteletben tartják kérésünket a kollégák.

( Fotó: Sáfár Tibor)

Megkerestük a Körősi Csoma Sándor Kulturális Központot is, ahol a november 10-i koncert lett volna. Közölték, hogy nem lesz más koncert az említett időpontban és a már megvásárolt jegyek visszaválthatók a jegypénztárban.

Szombaton temetik Aradszkyt

Az énekest szombaton helyezik örök nyugalomra a Szent István-bazilikában, ahol 12 és 15 óra között róhatják le kegyeletüket a rajongók a néhai zenész hamvai előtt, majd három óra után kezdődik a gyászszertartás.

– Ha jóval kevesebben jönnek el leróni tiszteletüket Laci sírjához, mint ahányan jelezték, akkor is hatalmas helyszínre van szükségünk. A férjem mindig jó kapcsolatot ápolt a rajongóival és az újságírókkal, ezen a hozzáálláson pedig én sem akarok változtatni, ezért bárki számára lehetővé szeretnénk tenni, hogy ott lehessen. Mindenképpen urnás temetést rendezünk, a nyitott koporsós megoldást nem szerettem volna – mondta korábban Éva asszony.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek