EUR: 350,05 Ft
CHF: 330,39 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb

Haláli halloween

A halloween ősi kelta hagyományokból keletkezett ünnep, melyet október 31. éjszakáján tartanak és nálunk is egyre népszerűbb. Hasonlóan a farsanghoz, ez is egy beöltözős mulatság, de halloweenkor mindenki arra törekszik, hogy a lehető legrémisztőbb karaktert öltse magára. Most ebben próbálunk meg segíteni Bandrus Nóra sminkmester közreműködésével, aki ezúttal koponyaarcfestést készített modellünknek – egy kis csillogással megspékelve.

– Az alap megegyezik egy nappali sminkével: a megtisztított bőrre hidratálókrém, majd egy primer és egy erősebb fedésű tartós alapozó került fel. Ebben az esetben a modell bőrszínénél pár árnyalattal világosabbat használtam az élettelen hatás elérése érdekében. Ha ez nem lenne elég, vékony rétegben átmehetünk még rajta fehér arcfestékkel – kezdte Nóri.


A smink elkészítése négy órát vett igénybe
Fotó: Máté Krisztián

Ezután követezett a szemüregek kialakítása, melyet világosabb és sötétebb árnyalatú szemhéjpúderrel, illetve fekete arcfestékkel rajzolt meg a sminkmester.

Ezzel a halloweeni sminkkel bármelyik buliban sikerünk lesz
Fotó: Máté Krisztián

– Törekedtem a szépségre és az esztétikumra is a smink elkészítésekor, amellett persze, hogy ijesztő is legyen. A szemüreg kialakításánál figyeltem arra, hogy ne csak egy fekete paca legyen. Finom barnás színekkel árnyaltam a szemhéjat és folyamatosan sötétítettem kifelé haladva. A szemet a felső szempillatőben és az alsó vízvonalon is fekete szemceruzával emeltem ki. Ha drámaibb hatást szeretnénk elérni, nyugodtan felragaszthatunk műszempillát is – tette hozzá Nóra.


Az arc koponyaformáját először fekete arcfestékkel rajzolta meg a szakember, majd – ugyanúgy, ahogy a szemüreg kialakításánál – szemhéjpúderrel varázsolta 3d-s hatásúvá. Az orrüregekhez ugyancsak fekete festéket használt.

– A fogak megrajzolása aprólékos munka, amihez szintén a fekete és a fehér színt, illetve a barna szemhéjfestéket vettem elő. Ha szeretnénk, apró kis repedéseket is kreálhatunk a „koponyán”, de abszolút nem kötelező. Anélkül is rá fog fagyni a mosoly bárki arcára, ha megpillantanak ezzel a haláli ábrázattal – mondta Bandrus Nóra.

Ezután következett a modell homlokának kirakása kövekkel – igazi türelemjáték, nem mindenkinek ajánljuk! Az eredmény viszont magáért beszél.

– A különböző formájú és nagyságú köveket hobbiboltban szereztem be, felhelyezésükhöz pedig műszempilla-ragasztót használtam. Vannak speciálisan ere a célra készült ragasztók is, de azokat sokkal nehezebb is eltávolítani házilag. A kövecskék felrakásánál nincsenek szabályok, csak a fantáziánk és persze a türelmünk szab határt.

Befejezésül Nóri fekete arcfestéket használt a nyakon, a füleken, illetve a hajtöveknél, valamint fehér tusvonalakkal kiemelte a szemüreg alsó részét és az arccsont vonalát. Ha rászánjuk magunkat a koponyasmink elkészítésére, biztosak lehetünk a sikerben, viszont azt vegyük számításba, hogy ez legalább négyórás folyamat. Kellemes rémisztgetést!

Fotó: Máté Krisztián

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.