EUR: 350,07 Ft
CHF: 330,74 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Szolnok

Halászfaluvá változott a Tiszai hajósok tere

Ötödik alkalommal rendezték meg a Tiszai hal napját Szolnokon, főzőversennyel és látványos programokkal. A program célja a halfogyasztás népszerűsítése, a tiszai halászat és horgászat, valamint a gasztronómia tradícióinak megőrzése.

Rengeteg érdeklődőt vonzott idén is az esemény Fotó: Kiss János

Az ingyenes fesztiválon a Tiszai hajósok terén és a vízparton halászkunyhóban várták a hálókötés, -csomózás és halászati technikák iránt érdeklődőket a halászok és horgászok, de gyermek- és felnőtthorgászversenyt is rendeztek, miközben régi receptek felhasználásával készülő tiszai halételek, halkolbászok és füstölt halak ízvilágával találkozhattak a rendezvényre ellátogatók.


Fotó: Kiss János

 

A gyerekeket halsimogatóval, kézműves játékok sokaságával várták, de  haltelepítésen is részt lehetett venni. A rendezvény célja az is volt, hogy ösztönözze a hazai halfogyasztást, valamint erősítse a halkultúrát a magyar gasztronómiában, ezért a nap folyamán több, a témába vágó előadást és látványkonyhai bemutatót tartottak a hal tisztításától, filézésétől kezdve a változatos elkészítési módokig.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Tiszai Hal Napját

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.