EUR: 344,37 Ft
CHF: 317,81 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Aktuális

Halloween-i macskaörület, kiakadtak az állatvédők

Számos állatvédelmi szervezethez érkezett bejelentés a fekete macskák iránti megnövekedett érdeklődés miatt Halloween környékén. A szakemberek attól tartanak, hogy sokan csak az ünnep miatti hecc kedvéért fogadnak örökbe egy cicát, majd napokkal később szabadon eresztik a védtelen állatot. 

A bejelentések szerint az utóbbi hetekben szinte csak és kizárólag koromfekete macskát akarnak örökbe fogadni a hazai menhelyeken. A néhány éve hazánkban is népszerűnek számító Halloween alakalmából sokan öltöznek be rémisztő jelmezekbe vagy szereznek be a halottak ünnepéhez köthető kiegészítőket. Az őrületet azonban már olyan mérteket öltött, hogy sokak számára a fekete macska is “kötelező kelléke” lett az október 31-i rémisztgetésnek. Az állatvédők igyekeznek felhívni a figyelmet a felelős állattartásra, statisztikáik szerint az ajándékba vásárolt vagy örökbefogadott állatok nagy része rövid időn belül az utcán találja magát.


black cat isolated on the black background, Image: 145467395, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek