2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Debrecen

Harminc év után kettős rangadó

Hol vannak már a kettős rangadók, a nagy Fradi–Újpest csaták, a Honvéd–Vasas összecsapások, s hol van már a Népstadion? Leírni is különleges érzés: 1987-ben voltak utoljára ilyen rangadók. Mégis lehet, hogy most valami hasonlóra kerül sor a Nagyerdei Stadionban?

A diósgyőri stadion építése miatt a borsodiak hazai mérkőzéseiket a Nagyerdei Stadionban játsszák, így kézenfekvő volt a hagyományteremtő kezdeményezésA megcsappant létszámú NB I négy csapata lép gyepre október 21-én a Loki-stadionban, így harminc év után újra kettős rangadót rendeznek Magyarország első osztályú pontvadászatában. A szurkolók előbb a DVSC–Haladás, majd a DVTK–Honvéd találkozót tekinthetik meg – nem mellékesen egy mérkőzés áráért. Talán ez is segít valamit, hogy új stadionjainkba egy kicsivel több szurkoló jusson el.


Látva a sorsolást és azt a helyzetet, hogy egy vendégcsapat is itt játssza a hazai mérkőzéseit, teljesen kézenfekvő volt, hogy ez egy olyan alkalom, amikor egy igazi kettős rangadót lehet rendezni Magyarországon. A lényege az, ami a korabeli kettős rangadóké volt, hogy aki jegyet vált a mérkőzésekre, valamelyik mérkőzésre, az mind a két meccset megtekintheti – mondta Róka Géza, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője. A szurkolók fél négytől a DVSC–Haladás, este hat órától pedig a DVTK–Honvéd meccset nézhetik meg. A Loki hírportáljáról azt is meg lehetett tudni, hogy a sajtótájékoztatóra a DVSC és a Honvéd egykori kiválóságát, Paróczai Sándort is meghívták. A válogatott védő több mint harminc kettős rangadón vett részt a 70-es, 80-as években.

–  A bemelegítések alkalmával már 8-10 ezer ember vett körbe bennünket, biztonsági emberek nem voltak. Odajöttek a szurkolók, autogramot kértek tőlünk, minden olyan békésen zajlott, hogy az irigylésre méltó volt – mondta el „Paróka”.


A szervezők 10-12 ezer embert és fergeteges hangulatot várnak. Az ilyen rendezvények mindig magyar sajátosságnak számítottak, más országokban nem voltak kettős rangadók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.