EUR: 348,20 Ft
CHF: 326,63 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

Harminchét migránst találtak egy furgonban az M6-os autópályán

Egy szerb embercsempészt és a furgonjában megbújó 37 migránst állított elő a rendőrség az M6-os autópályán kedden délután – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közlemény szerint az autópálya Sárközi pihenőhelyénél az autópálya-rendőrség járőrei intézkedés alá vontak egy furgont, valamint annak vezetőjét. A jármű rakterében 37 külföldi személy utazott, akik okmányokkal nem rendelkeztek, így nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.


A rendőrök a 45 éves, szerb állampolgárságú sofőrt, valamint az önmagukat indiai, pakisztáni és afgán állampolgárságúnak valló személyeket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a szerb férfi ellen büntetőeljárást rendelt el embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az egyenruhások intézkedtek az illegális migránsok egészségügyi ellátásáról, valamint részükre élelmiszert és innivalót biztosítottak.


A rendőrök intézkednek a migránsok tompai határrendészeti létesítménybe való szállításáról.

Migránsokat találtak egy kisteherautóban a román határon is

A tájékoztatás szerint a csoporttal szemben a román hatóságok indítottak eljárást.

A kisteherautó egy román állampolgár vezette. A közös ellenőrzés során a román és magyar határrendészek a gépjármű rakterében 20 embert találtak, akik magukat iraki, iráni és afgán állampolgárnak vallották – közölte a főkapitányság.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek