2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Sopron

Három mű, egy előadás

Nagyszabású, sokszínű produkcióval készült az új színházi évadra a Sopron Balett. Különlegességként három művet állítanak színpadra egy előadásban. A nézők megtekinthetik a Szergej Rahmanyinov zenéjére készült Lángoló szív című koreográfiát, amely a társulathoz szerződött Alekszej Batrakov munkája.

Demcsák Ottó ötlete nyomán a győri Rosta S. Csaba építész jazz-zenekara, a Ras Q szentelt egy lemezt a görög mitológia ismert történetének, és ehhez az albumhoz készült el a félórás táncmű, a Labirintus a Sopron Balett vezetőjének koreográfiájával. Ezenkívül megnézhetik Rovó Péter munkáját, a Mozart szeletet. A hivatalos premiert december 9-én tartják, de novemberben is szerepel a bérletes műsorban.

Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.