2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Szekszárd

Háromból két kutyafuttató készült el

Szekszárd három kutyafuttató építésére pályázott a Kutyabarát város elnevezésű kiírás keretében. Ezek megépítésével a város szerette volna szabályozott körülmények közé terelni az állattartókat, illetve az állatokat. A város vállalta, hogy tisztán tartja a kutyafuttatókat, és a kerítéssel körbevett létesítményekben a kutyák számára tervezett játékok is találhatók.

A kutyafuttatók közül kettő elkészült: a Baka István Általános Iskola melletti területen és a buszpályaudvar közelében, a Séd-patak partján. Nem épül meg viszont a harmadik kutyafuttató a Wesselényi utca, valamint az Alkotmány lakótelep közötti zöldfelületen, így döntött az önkormányzat a környéken lakók jelzései nyomán. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere ennek kapcsán elmondta, az önkormányzat számára fontos a városlakók véleménye, a döntést a lakótelep környékén élők meghallgatása nyomán hozták meg.


A polgármester tudatta, a Wesselényi utca és az Alkotmány-lakótelep közötti területen a pályázat kiírójával egyeztetve játszótér épül. Emellett nem tettek le a harmadik kutyafuttató megépítéséről, új helyet keresnek hozzá.

Illusztráció: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.