EUR: 348,57 Ft
CHF: 325,82 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Hárommilliárd forintos fejlesztés kezdődik Szolnokon

Összesen hárommilliárd forintos fejlesztés kezdődik Szolnokon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében támogatott nyertes pályázatoknak köszönhetően. A beruházások során egyebek mellett egy közösségi térként is funkcionáló őspark is létesül – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

Pókász Endre elmondta: 2,5 milliárd forintból újítják fel a Zagyva-hidat, körforgalom és új út épül a Mester út felé, továbbá kerékpárút létesül a Millérig. A munkálatok a közeljövőben kezdődnek és 2019-ben érnek véget.


Egy másik pályázaton elnyert több mint félmilliárd forintból az egykori Tüdőkórház helyén egy 21 telkes családi házas övezetet építenek, a mellette lévő három és fél hektáros ősparkból pedig – az értékes növényvilágot megtartva – közösségi teret alakítanak ki. Ezek a munkálatok már megkezdődtek, a beruházás várhatóan 2018. november elejére készül el.

A park értékes növényállományának fiatalítása során az őshonos és a klímaváltozásnak megfelelő fajok használatát részesítik előnyben – tette hozzá a sajtóreferens.

A parkban lesz játszótér és akadálypálya, multifunkciós sport- és streetballpálya, fitneszpark, mászófal. Ezen kívül két esőbeálló, ahol piknikasztalok és a park történetéről, élővilágáról szóló ismeretterjesztő táblák várják a látogatókat – közölte.

Kialakítanak egy több mint 140 négyzetméteres fogadóépületet is, amelyben helyet kap egy előadóteremként is használható kávézó és kerékpárkölcsönző. Továbbá létesítenek egy 42 férőhelyes parkolót – sorolta a beruházás részleteit Pókász Endre.

Kapcsolódó Cikkek