EUR: 348,27 Ft
CHF: 326,66 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Pécs

Harrison Forddal forgatott egy pécsi dobos

Először mi is nehezen hittük el, hogy lehet ekkora mázlista valaki, de aztán leültünk beszélgetni a pécsi Trapp Andorral, hogy beavasson minket a részletekbe. A magát csak pécsi jampinak tituláló dobosra egy próbán figyelt fel a Szárnyas fejvadász 2049 egyik ügynöke. A következő kép pedig az, hogy ott dobol a hollywoodi produkció forgatásán. Nem mindennapi, de ez is pécsi sztori!

Harrison a verekedős jelenetnél nem használt dublőrt, tényleg ő esett át a kanapén, rengeteget koncentrál a sminkes lányok kezei között és a valóságban is olyan a járása, mint az Indiana Jonesban – vághatnánk rögtön a közepébe, de azért nem árt megismerni azt a pécsit és a történetét, aki ezt az egészet részletesen is elmesélte nekünk. A pécsi Trapp Andor öt méterről figyelte a hollywoodi sztárokat egy héten keresztül.


A „titoktartás” miatt a filmet Triborónak nevezték a forgatások alatt, ezért látható itt ez a felirat (Fotó: Németh Kriszta)

Trapp Andorra egy németországi fellépés előtt figyeltek fel, amikor egy héten keresztül gyakoroltak a frankfurti fellépésre.

– Elvis Presley-dalokat gyakoroltunk, és a próbákon ott volt egy férfi, aki képeket készített. Később derült csak ki, hogy ő a hollywoodi produkció egyik ügynöke, aki az egyik jelenethez keresett szereplőket – meséli a kezdetekről Andor.


Andor telefonja másfél hónap után csörgött, hogy szedje össze dobfelszerelését és utazzon fel Budapestre. Ott készítették ugyanis a felvételeket.

A jampiság Andornak természetes – ezért is válogatták be (Fotó: Trapp Andor facebook)

– A mi jelenetünk arról szólt, hogy az egyik Elvis-dal, a Suspicious Minds néhány másodperces részletét elszínészkedjük. De már ennek hatalmas feneket kerítettek – mondja Andor.

Még azt is megszabták, hogy a fehér szaténruha alá milyen alsónadrágot vehetnek fel a zenészek, helyesebben: még az alsógatyájukat is megvarratták a szereplőknek. De ez még semmi, Londonból érkezett Andor cipője is, ami a forgatókönyv szerint nem is látszik a filmben. Kínosan ügyeltek arra is, hogy minden a helyén legyen. Londonból még egy Elvis-imitátort is küldtek Pestre egy jelenet erejéig.

Andornak az egyik legmaradandóbb élménye az volt, amikor öt méterről figyelhette, ahogy Harrison Ford forgat.

– A dobszerkóm miatt egy héttel a mi jelenetünk előtt felrendeltek. Nekem ebben az egy hétben az volt a feladatom, hogy a kamera mögül figyeljem a forgatást. Hatalmas élmény volt látni Harrison Fordot – mondja Andor.

Harrison Ford és Ryan Gosling között cikázott a pécsi Trapp Andor AFP PHOTO / Philippe LOPEZ

És hogy mi Harrison Ford sztárallűrje?

S e m m i !

 • Harrison sminkelés közben pihen és koncentrál a következő jelenetre
 • Amikor át kell esnie egy kanapén, nem engedi, hogy dublőr végezze a feladatot, pedig kérték is rá (Harrison 75 esztendős!)
 • Munka közben semmi másra nem figyel, csak a forgatásra

Andor a pécsi zenekarára szeretne a jövőben is koncentrálni (Fotó: Németh Kriszta)

– Az is hatalmas élmény volt – folytatta a történetet Andor –, hogy Roger Deakinst munka közben láthattam. A 13-szor Oscar-díjra jelölt operatőr ugyanis képes volt az egész forgatást leállítani csak azért, hogy egy öt másodperces fényvillanást másképp komponáljon meg. Ez persze azért is hatalmas szó, mert egy ilyen produkció dollármilliókba kerül, és ha ilyenkor áll a komplett stáb, akkor őket is ki kell fizetni.

A pécsi dobos a hirtelen jött siker után sem gondolkodik filmes karrierben. Ő inkább marad a 16 éve alapított Mentol zenekar dobosa, és új albumukon dolgoznak.

Ha Trapp Andor miatt néznénk meg a filmet, egy Las Vegas-i jelenetet kell nagyon figyelnünk, ami körülbelül a film kétharmadánál lesz. Egy hologramként jelenik meg Elvis mögött dobosként.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.