EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Hatalmas exportsiker Romániában

A Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével újabb magyar cég, a csomagolóipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglakozó WPA Packaging Kft. kezdte meg romániai terjeszkedését. A társaság már több mint 460 millió forint értékben exportált csomagolóanyagot a román piacra idén.

A hazai cégek számára Románia kiemelt jelentőségű exportpiac, tekintettel a földrajzi közelségre, a nagyszámú magyar közösségre, valamint a hasonló gazdasági és üzleti környezetre. A Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével újabb magyar cég, a csomagolóipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglakozó WPA Packaging Kft. kezdte meg romániai terjeszkedését.


A WPA Packaging Kft. raktára

Az MNKH nagyváradi regionális képviseletének aktív szakmai tevékenységének köszönhetően a magyar vállalkozás 2017-ben már több mint 460 millió forint értékben exportált csomagolóanyagot elektronikai, autó- és bútoripari cégek számára, mindamellett, hogy a cégalapítással új munkahelyeket teremtett az erdélyi magyar közösség aktív munkavállalói számára. Az iroda a cégalapításhoz szükséges jogi és gazdasági információk biztosításán túl többek között telephelykereséssel, üzleti partnerközvetítéssel, tárgyalások szervezésével, üzletember találkozókon való részvétel biztosításával, valamint könyvelőiroda és jogtanácsos ajánlásával járult hozzá a magyar cég külpiaci sikereihez.

– A WPA Packaging romániai sikere kiválóan példázza, hogy nem csak kezdő, de haladó, nemzetközi tapasztalatokkal már rendelkező exportőröknek is célzott, termék- és szolgáltatási portfólióhoz igazított szakmai támogatást tudunk biztosítani a további külpiacok elérése érdekében – fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.


Fotó: Csudai Sándor

Rimai Margit, a WPA Packaging Kft. ügyvezető igazgatója a romániai terjeszkedéssel kapcsolatban elmondta, a cégnek reális esélye van arra, hogy a régió meghatározó szereplőjévé váljon a kereskedőház szakmai támogatásával.

A cég a romániai sikereket követően további közép-európai országokra tervezi exporttevékenységének kiterjesztését a kereskedőház szakmai támogatásával. Az MNKH összesen 22 külképviseleti irodával rendelkezik a környező országokban és Lengyelországban, így újabb potenciális piacok válhatnak elérhetővé a WPA Packaging Kft. számára.

Örvendetes, hogy a folyamatosan bővülő kereslet már hazánk külkereskedelmi mutatóiban is megfigyelhető, a román piacra irányuló magyar export 2010 és 2016 között mintegy 800 millió euróval bővült 3,8 milliárd euróról 4,6 milliárd euróra. Tekintettel arra, hogy Románia hazánk második legjelentősebb európai felvevőpiaca, az MNKH hét külképviseleti irodát működtet az országban, melyek feladata a határokon átívelő gazdaságfejlesztés mellett a sikeres exporttevékenység megkezdéséhez szükséges tudás és kapcsolatrendszer biztosítása a magyar vállalkozások számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.