EUR: 343,33 Ft
CHF: 315,93 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Veszprém

Hátránnyal indulnak, szeretettel találkoznak

Jubileumi jótékonysági gálára készül a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület: november 18-án 10. alkalommal gyűlnek össze az adományozók, hogy felajánlásukkal segítsék a rászoruló gyerekeket.

A 17 órakor kezdődő rendezvénynek a társszervező Pannon Egyetem B épületi aulája ad helyet, a gálaest háziasszonya Holczer Réka, a Pannon Várszínház vendégművésze lesz, a fellépők között pedig Hatás Andrea színésznőt, Hegedűs Ágnes énekest, a Nemzeti Színház meglepetésvendégét, a Csermák Antal Zeneiskola és a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékeit, valamint a Hriszto Botev Általános Iskola és a Rózsa Úti Általános Iskola tanulóit köszöntheti a közönség, míg a muzsikáról a Summer Band gondoskodik.


Molnár Roland vezetésével tizedik gálájára készül az egyesület (fotó:Domján Attila)

Molnár Roland, az egyesület elnöke szerint 10 éve készülnek erre a pillanatra, és remélhetőleg telt ház várható a gálán – tájékoztatott az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Az elmúlt egy évtizedben 1300 rászoruló fiatal kapott tőlük anyagi, míg 2000 tárgyi és egyéb segítséget.

Az egyesület a kezdetektől fogva számíthat az önkormányzat támogatására is. „Veszprémben jó élni, hiszen ha jó ügyről van szó, nagyon sokan megmozdulnak, és egyből meglátszik az összefogás ereje – a gálaest támogatói között is megjelenik az egész céges paletta” – fogalmazott Ovádi Péter önkormányzati képviselő.


Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Gelencsér András rektor is támogatja a kezdeményezést (fotó: Domján Attila)

A gálaest után egy héttel, november 24-én, pénteken 16 órakor nyílik meg a Petőfi Színházban Palásti Renáta festőművész kiállítása, az eladott művekből befolyt összeg 10 százalékát az egyesület kapja, míg este 7 órától a Zonta adventi jótékonysági koncertjét hallgathatják a megjelentek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.