EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Headbangbe csapott át a színházi próba

Munka közben is beindította a színészeket Nagy Feróék zenéje, amikor az Újszínház hamarosan színpadra kerülő “Ricse, Ricse, Beatrice” című darabjának olvasópróbáján nem csak a szöveggel, de a musical csaknem kéttucatnyi betétdalával is szembesültek a színészek.

Fejrázás, ritmusra kopogó ujjak és lábak – ez jellemezte leginkább a darab olvasópróbáját. A hangulat egyértelműen a zenei betéteknek volt köszönhető, amelyeket a Beatrice legnépszerűbb dalaiból válogattak össze.


Feróék helyett a színpadon ezúttal más zúz majd Fotó: Újszínház

Bár teljes erőbedobással vágtak bele a színművészek az idei évad első bemutatóját megelőző munkába, az olvasópróba során a darabban elhangzó dalok bejátszása tovább fokozta a hangulatot, a társulat ráhangolódott a Beatrice nótákra és a rock hórukkra, így a próba végül leginkább valamiféle punk-romantika jegyében zajlott.

A színpadi zenekar (balról): Lugosi László szerepében Siklósi Örs, Nagy Ferót Kurkó József alakítja, Donászy Tibor helyett Vass György üti a dobokat, Miklóska Lajos gitárriffjeit Fehérvári Péter eleveníti fel Fotó: Újszínház

Nagy Feró és a Beatrice zenekar tagjai mellett a kor, a ’80-as évek jellegzetes figurái is megelevenednek majd a darabban, Korda György mellet feltűnik az akkori lemezgyártás hazai moguljának, Erdős Péternek a figurája is.

Csuka Mónika szerepében Gregor Bernadett Fotó: Újszínház

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.