EUR: 348,25 Ft
CHF: 326,48 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Veszprém

Hétszázan versengtek az idei Köztársaság Kupán

Immáron huszonnyolcadik éve látja vendégül Veszprém megye fiatal atlétáit a Köztársaság Kupa. Idén hat atlétikai számban, rövid- és hosszútávfutásban, kislabdahajításban, súlylökésben, magas- és távolugrásban mérték össze tudásukat megyénk általános iskolás diákjai.

Az esemény ünnepélyes megnyitóján Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a fiatalokat. Felszólalásában azon testnevelő tanárok, pedagógusok és szervezők érdemeire hívta fel a figyelmet, akik nélkül nem működhetne közel harminc éve ez a rendezvény.


Összesen hétszáz versenyző vett részt a megmérettetésen (fotó: Szalai Csaba)

Az eseménynek otthont adó Veszprém város alpolgármestere, Némedi Lajos is kiemelte a szervezők érdemeit, majd a gyerekekhez szólt. ­– Ezen a napon ti, fiatal sportolók vagytok a legfontosabbak. Szívből kívánom nektek, hogy érezzétek jól magatokat, s hogy jó élményekkel, szép eredményekkel gazdagabban térjetek haza.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója elárulta, azon dolgoznak, hogy eleget tegyenek annak a felmerülő igénynek, amely a középiskolás korosztályt is bevonná a versengésbe.

A versengő iskolák diákjai egy pontversenyben is részt vettek (fotó:Szalai Csaba)

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a veszprémi Egyetemi Stadionban gyűlt össze az ifjúság, hogy megmérkőzzenek egymással. A hétszáz versenyző rövid- és hosszútávfutásban, kislabdahajításban, súlylökésben, magas- és távolugrásban próbálhatta ki magát az egész napos viadalon, amelynek zökkenőmentes lebonyolítását a Báthory iskola szervezőcsapata biztosította. Csapatversenyt is hirdettek: a versengő iskolák diákjai egy pontversenyben is részt vettek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.