EUR: 323,48 Ft
CHF: 286,50 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Extra

Hiába a verések, hazavárja fiát Lópici

Már több mint négy hónapja előzetes letartóztatásban van Szilágyi István fia, Péter, akinek első tárgyalása ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A férfi a vád szerint súlyosan bántalmazta édesapját, az ország Lópicijét, akinek több bordája is eltört az ütések miatt.

Fotó: Mészáros Diána

Szilágyi István és felesége, a szobrászművész Humenyánszky Jolán néhány hónapja teljes nyugalomban élnek. Fiuk távolléte ugyan megviseli őket, de amióta Péter nincs otthon, a szomszédok azt mesélik, hogy a környék végre csendes és nyugodt, ráadásul a két idős embert még sosem látták ilyen jó bőrben, mint mostanság. Az egykori szobrászművész napi rendszerességgel megy el a sarki pékségbe, ahol két kiflit és két joghurtot kap ingyen reggelire.


– Nagyon finom a friss kifli, és a joghurt ízét is kiválaszthatom – mesélte néhány hete a Lokálnak Joli néni, aki hozzátette, hogy fia, Péter nagyon hiányzik neki, ráadásul szerinte a letartóztatás csak egy félreértés miatt történt. – Csak baleset volt, ami Pistával történt, nem bántotta Péter, az öreg csak elesett – mondta legyintve az idős asszony, akinek szavaitól teljesen eltérnek Szilágyi István mondatai, amelyeket a bántalmazás után lapunknak mondott.

– Korábban azt mondtam Péternek, hogy inkább rajtam vezesse le a mérgét. Gyerekkorában sokat verekedtünk, de esküszöm, hogy csak játékból. Most már viszont arra kértem, hogy ne bántson, mert megöregedtem, de amikor iszik, nem tud parancsolni magának – magyarázkodott az idős színész, majd folytatta. – Azt hiszem, elbeszéltünk egymás mellett. Ő szeretne újra megházasodni és két gyereket is akar, van egy barátnője. Én pedig csak annyit mondtam neki, hogy rendben, de össze kell szedje magát, mert a házunk egyelőre nem alkalmas erre. Biztosan rosszat mondtam – ingatta a fejét akkor Pityi bácsi.


Mint ismert, a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárját, Szilágyi Istvánt a nyár elején kórházba szállították, mert fia annyira megverte, hogy a színésznek három bordája eltört, zúzódott az arca és a sípcsontját is fájlalta. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, fiát, Pétert súlyos testi sértés bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan június óta nem szabadulhatott. Ha a férfit elítélik, akár öt év börtönt is kaphat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.