EUR: 344,70 Ft
CHF: 318,27 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Extra

Hiába a verések, hazavárja fiát Lópici

Már több mint négy hónapja előzetes letartóztatásban van Szilágyi István fia, Péter, akinek első tárgyalása ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A férfi a vád szerint súlyosan bántalmazta édesapját, az ország Lópicijét, akinek több bordája is eltört az ütések miatt.

Fotó: Mészáros Diána

Szilágyi István és felesége, a szobrászművész Humenyánszky Jolán néhány hónapja teljes nyugalomban élnek. Fiuk távolléte ugyan megviseli őket, de amióta Péter nincs otthon, a szomszédok azt mesélik, hogy a környék végre csendes és nyugodt, ráadásul a két idős embert még sosem látták ilyen jó bőrben, mint mostanság. Az egykori szobrászművész napi rendszerességgel megy el a sarki pékségbe, ahol két kiflit és két joghurtot kap ingyen reggelire.


– Nagyon finom a friss kifli, és a joghurt ízét is kiválaszthatom – mesélte néhány hete a Lokálnak Joli néni, aki hozzátette, hogy fia, Péter nagyon hiányzik neki, ráadásul szerinte a letartóztatás csak egy félreértés miatt történt. – Csak baleset volt, ami Pistával történt, nem bántotta Péter, az öreg csak elesett – mondta legyintve az idős asszony, akinek szavaitól teljesen eltérnek Szilágyi István mondatai, amelyeket a bántalmazás után lapunknak mondott.

– Korábban azt mondtam Péternek, hogy inkább rajtam vezesse le a mérgét. Gyerekkorában sokat verekedtünk, de esküszöm, hogy csak játékból. Most már viszont arra kértem, hogy ne bántson, mert megöregedtem, de amikor iszik, nem tud parancsolni magának – magyarázkodott az idős színész, majd folytatta. – Azt hiszem, elbeszéltünk egymás mellett. Ő szeretne újra megházasodni és két gyereket is akar, van egy barátnője. Én pedig csak annyit mondtam neki, hogy rendben, de össze kell szedje magát, mert a házunk egyelőre nem alkalmas erre. Biztosan rosszat mondtam – ingatta a fejét akkor Pityi bácsi.


Mint ismert, a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárját, Szilágyi Istvánt a nyár elején kórházba szállították, mert fia annyira megverte, hogy a színésznek három bordája eltört, zúzódott az arca és a sípcsontját is fájlalta. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, fiát, Pétert súlyos testi sértés bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan június óta nem szabadulhatott. Ha a férfit elítélik, akár öt év börtönt is kaphat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek