EUR: 317,75 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Életmód

Hogyan legyünk jó kollégák?

A vállalati kultúra persze sok mindent meghatároz – Profimedia, Panthermedia

A modorod megmutatja, ki vagy – Profimedia, Alamy

Nem kell, hogy a kollégáink a barátaink legyenek, de úgy könnyebb és gyorsabb a munka, ha jó viszonyban vagyunk azokkal az emberekkel, akikkel a legtöbb időt töltjük. A munkatársainkkal a közös cél, a feladatok minél hatékonyabb elvégzése és a hasonló érdeklődési kör köt össze bennünket, hiszen ugyanazon a területen dolgozunk.

– Csak annak lehetünk jó kollégája, aki maga is nyitott erre. Nem kell, hogy a legjobb barátok legyünk, de lehetünk barátságos viszonyban. Persze szövődhetnek barátságok a munkahelyen is, de elsősorban nem azért vagyunk ott – magyarázta Zámbó Márta üzleti coach, aki vallja: a modorod megmutatja, ki vagy. – A hármas kulcsszó a tisztelet, kedvesség és jó modor. A vállalati kultúra persze sok mindent meghatároz, hiszen egy bankban merevebb a munkahelyi etikett, mint például egy grafikai stúdióban. Pozitív hozzáállással, az intrika mellőzésével és az őszinteséggel azonban bármely közegben jó kollégává válhatunk. Hibáink beismerése nemcsak a mindennapi életben lehet értékes tulajdonság, de a munkahelyen is. Ne beszéljük ki a másikat a háta mögött, inkább legyünk őszinték, mondjuk a szemébe, ha valami gondunk van vele és beszéljük meg a konfliktusokat. A legnagyobb fegyver a kedvesség, ami számos kiélezett helyzetben meglepetésként éri az embereket, pedig ez olyan erény, amit nem nehéz magunkévá tenni. Csapatmunkában dolgozzunk a másik keze alá, tudjunk segítséget kérni és segítséget adni. A kölcsönös tisztelet talaján kell a megfelelő távolság, nem szerencsés „belemászni” kollégáink életébe.


Kapcsolódó Cikkek

 • A házi kenyér a legfinomabb

  A házi kenyér a legfinomabb

  Nagyanyáink, dédanyáink otthon sütötték a kenyeret, és bizony komoly munka volt a dagasztás, a kelesztés és a ropogósra sütés. A sütéshez már előző nap felkészültek, de másnap kora reggel 4-5 órakor kezdődött az igazi munka, hogy délre elkészüljön a friss kenyér, ami minősítette a háziasszonyt.

 • Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Olyan rákkeltő anyagot mért határérték feletti mennyiségben a kínai Flying Tiger őrölt gyömbértermékében a NÉBIH, amely az emberi örökítőanyagon keresztül a születendő gyermekeknél súlyos mutációt okozhat, ezért figyelmeztetnek: aki ilyet vett, ne fogyassza el.

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.