EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Belföld

„Horn Gyula pártja nem tárgyal a szélsőjobbal”

Dögevő, keselyű, sakál, hullarabló – ilyen jelzőkkel illetik a baloldali szavazókat megcélzó Jobbikot az MSZP meghatározó politikusai – köztük Molnár Gyula pártelnök, aki leszögezte: Horn Gyula pártja nem fog össze a szélsőjobbal. A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám válaszul az MSZP történelmének emberiségellenes bűneit emlegeti.

Valódi indulatokat váltott ki, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök az MSZP agóniája közepette startolt rá a Botka László miniszterelnök-jelölt lemondása után megzavarodott szocialista szavazókra. Vona nyílt levelében csábítgatja az MSZP-s kötődésűeket, amelyre Molnár Gyula pártelnök és Lendvai Ildikó, a párt egykor meghatározó politikusa, ma az MSZP Programtanácsának vezetője is keményen válaszolt.MTI Fotó: Balogh Zoltán

– Horn Gyula pártja nem tárgyal a szélsőjobbal – idézte az MTI Molnár Gyulát, aki leszögezte: az MSZP él. – Vissza lehet térni mindenkinek a fészkére. A keselyűknek nem kell tovább keringeni fölöttünk – fogalmazott élesen a szocialisták első embere.


MTI Fotó: Kovács Attila

Lendvai Ildikó ennél is konkrétabban fogalmazott, a korábbi pártelnök Facebook-oldalán politikai hullarablónak nevezte a Jobbikot.


„Itt keringenek a keselyűk, és a sakálok már szimatolnák a vérszagot… Vona azzal csábít: nem a baloldal és a jobboldal között van különbség, hanem a kormány és a kormányváltók között… Csakhogy piszkos ruhát nem úgy váltunk, hogy a szennyesládában keresgélünk” – írta. Lendvai szerint tehát a Jobbik a szennyes ruha, amit semmiképpen nem ajánlana a baloldali érzelmű embereknek.


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az MSZP-t a 2010-es választási bukás előtt vezető Lendvai szerint egy Jobbik-kormányzás esetén felmerülhet, hogy minden iskola szegregált lesz, kilökik a „selejt” gyerekeket, korlátozzák a szavazati jogot.

„Attól is lelkes volna-e… a baloldali ember…, ha bocsánatos bűn komcsizni, buzizni, cigányozni, zsidólistázni”? „Ha a néppárti Jobbikban is helye van annak, aki beleköp a Duna-parti cipőkbe… Holokamuzik?” – teszi fel a költőinek szánt kérdést. (Utóbbi két elhíresült akció Kulcsár Gergelyhez, a Jobbik jelenleg is aktív botrányhős képviselőjéhez kötődik – a szerk.)

És ha ez nem volna elég bizonyíték arra, hogy az ellenzéki paletta két vége nem került közelebb egymáshoz, a Jobbik lakájmédiumán, az Alfahíren Mirkóczki Ádám pártszóvivő hasonló stílusban válaszolt Lendvainak.

– Nem a 2003-ban, egyetemista fiatalok által alapított Jobbik követett el ordas eszmék nevében emberiségellenes, történelmi bűnöket, hanem az MSZP elődpártja, amelybe anno ön is belépett és vezető tisztségeket vállalt – reagált a jobbikos.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció (DK) a bevándorláspárti politika magyar élharcosaként a magyar parlamentben is folytatja a nyomásgyakorlást.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.