2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Húsz év fegyházra ítélték az idős embert megölő férfit

Húsz év fegyházra ítélte kedden a Szekszárdi Törvényszék első fokon, nem jogerősen azt a férfit, akit az ügyészség azzal vádol, hogy 2016. februárban megölt egy idős férfit Dunaföldváron.

A törvényszék emberölés és magánlaksértés miatt mondta ki bűnösnek a 37 éves dunaföldvári férfit, és 17 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.


A férfi 2016. február 17-én ittas állapotban, lopási szándékkal tört be a 78 éves férfi lakásába, és egy vermelő kapával fején és testén is többször megütötte. Az áldozat koponyasérülés miatt vesztette életét. A vádlott ezt követően értékek után kutatott a lakásban, de nem vitt magával semmit. Másnap maga tett bejelentést a rendőrségen.

A férfi az eljárás során végig tagadta az emberölés elkövetését, és azt állította, hogy társa, egy 44 éves dunaföldvári férfi – akivel aznap este együtt keresték fel az áldozat lakását – ölte meg az idős embert. A rendőrség a gyilkosság utáni napon a 44 éves férfit is őrizetbe vette, a térfigyelő kamerák felvételei azonban alátámasztották vallomását, miszerint nem járt a bűncselekmény helyszínén.

A bíróság a vádlottal szembeni bizonyítékként értékelte, hogy a vermelő kapán és a vádlott nadrágján megtalálták az idős ember vérét, amit genetikus szakértői vélemény is azonosított. A vádlott védője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az eszközön nem találták meg a férfi DNS-ét.

Az ítélet tudomásul vételéhez az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.