2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Húsz év fegyházra ítélték az idős embert megölő férfit

Húsz év fegyházra ítélte kedden a Szekszárdi Törvényszék első fokon, nem jogerősen azt a férfit, akit az ügyészség azzal vádol, hogy 2016. februárban megölt egy idős férfit Dunaföldváron.

A törvényszék emberölés és magánlaksértés miatt mondta ki bűnösnek a 37 éves dunaföldvári férfit, és 17 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.


A férfi 2016. február 17-én ittas állapotban, lopási szándékkal tört be a 78 éves férfi lakásába, és egy vermelő kapával fején és testén is többször megütötte. Az áldozat koponyasérülés miatt vesztette életét. A vádlott ezt követően értékek után kutatott a lakásban, de nem vitt magával semmit. Másnap maga tett bejelentést a rendőrségen.

A férfi az eljárás során végig tagadta az emberölés elkövetését, és azt állította, hogy társa, egy 44 éves dunaföldvári férfi – akivel aznap este együtt keresték fel az áldozat lakását – ölte meg az idős embert. A rendőrség a gyilkosság utáni napon a 44 éves férfit is őrizetbe vette, a térfigyelő kamerák felvételei azonban alátámasztották vallomását, miszerint nem járt a bűncselekmény helyszínén.

A bíróság a vádlottal szembeni bizonyítékként értékelte, hogy a vermelő kapán és a vádlott nadrágján megtalálták az idős ember vérét, amit genetikus szakértői vélemény is azonosított. A vádlott védője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az eszközön nem találták meg a férfi DNS-ét.

Az ítélet tudomásul vételéhez az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meg kell becsülni az agrárszakemberek munkáját

  Meg kell becsülni az agrárszakemberek munkáját

  Meg kell becsülni az agárszakemberek innovatív és értékteremtő munkáját, ők a magyar társadalom “valódi fundamentumai”, akik hozzájárulnak a mezőgazdaság fejlődéséhez – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az év agrárembere díj kiírását bejelentő sajtótájékoztatón, Budapesten.

 • Kocsis: Demeter Márta azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből!

  Kocsis: Demeter Márta azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből!

  A Fidesz-frakció felszólítja Demeter Mártát (LMP), hogy azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből miután nem nyilvános adatok közzétételével megszegte képviselői esküjét és alaptalanul megrágalmazott ártatlan embereket – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Szépen lassan azért megérkezik az igazi ősz

  Szépen lassan azért megérkezik az igazi ősz

  Reggelig a Dunántúl nyugati, északnyugati részén jobbára erősen felhős lesz az ég, ott néhol jelentéktelen eső is előfordulhat, másutt főként fátyolfelhőzetre számíthatunk.

 • Gulyás: Magyarország ragaszkodik a határvédelem jogához

  Gulyás: Magyarország ragaszkodik a határvédelem jogához

  A határvédelem nemzeti és uniós kötelezettség is, nemcsak a nemzeti jogszabályok, hanem a schengeni egyezmény is erre kötelez, de ez nem változtat azon, hogy Magyarországnak és a többi országnak kell eleget tenni e kötelezettségnek, nem pedig valamilyen uniós hatalomnak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.